LEGENDARNI TRENER

ALEX FERGUSON OTKRIO TAJNU SVOG USPJEHA 'Šest udaraca time i bili biste u apsolutnoj agoniji...'

Bivši trener Manchester Uniteda, sir Alex Ferguson (72), izjavio je kako svoj uspjeh duguje udarcima remenom koje je dobivao od svoje omiljene profesorice kada bi napravio prijestup.

Najuspješniji trener u povijesti britanskog nogometa rekao je kako u svojoj kući drži taj 'slavni' remen jer mu ga je prije svoje smrti poklonila profesorica Elizabeth Thompson koja ga je na taj način kažnjavala u vrijeme školskih dana.

- Šest udaraca tim remenom i bili biste u apsolutnoj agoniji. To je kazna koju biste dobili, u mom slučaju zbog tučnjave na igralištu - izjavio je Ferguson u intervjuu pod naslovom 'Moja najdraža profesorica' koji je objavljen u Timesu.

- Elizabeth Thompson mi je bila inspiracija. Bila je odlučna te je nastojala učiniti vas najboljim što možete. Tu sam osobinu dobio od nje - ispričao je sir Alex.

U intervjuu je spomenuo da ostao u kontaktu s njom još dugo poslije završetka škole.

- Kada je preminula nisam joj mogao otići na sprovod, ali sam nekoliko mjeseci poslije otišao na njen grob. Svoj mi je remen oporučno ostavila - izjavio je slavni Škot dodajući kako mu ga je njen nećak dao zajedno s pismom.

- O ovom remenu ćeš znati više nego itko drugi - pisalo je u njemu.

Ferguson je inače poznat po strogoći u nametanju discipline, a njegovi verbalni napadi na igrače su ušli u legendu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:22