PRVA HNL

Anas golom utihnuo zvižduke, vratio se Vukušić!

U posljednjoj utakmici 9. kola MAXtv Prve lige Hajduk je pobijedio Slaven Belupo s 4-1. Strijelci za Bijele bili su Tomasov, Anas Sharbini, Lendrić i povratnik Vukušić
 Ante Čizmić/CROPIX

U trenucima kada se činilo da je potrošio svoj kredit kod Hajdukovih navijača - jer s tribina su se začuli prvi zvižduci na njegov račun - Anas Sharbini izveo je minijaturu koja ga razlikuje od prosjeka. Bio je to trenutak nadahnuća mlađeg Sharbinija koji je jednim potezom odlučio pobjednika ove zanimljive i uzbudljive utakmice. Anas je bio čovjek odluke iako je najbolji na terenu bio Marin Tomasov, obojica su u pobjedu Hajduka ugradili po jedan gol i jednu asistenciju...

Igrala se 63. minuta, na semaforu je svijetlilo 1-1, a atmosfera je prijetila da se okrene protiv hajdukovaca. Iako je Torcida sa sjeverne tribine neumorno pjevala bez prestanka, Hajduk nikako nije uspijevao slomiti otpor solidne momčadi Slaven Belupa koja je na Poljud došla nadigravati se. Počeli su prvi zvižduci i povici s tribina...

Tada je Anas Sharbini primio jednu loptu na rubu kaznenog prostora sa lijeve strane i onda je umjesto da krene u jedan od svojih prepoznatljivih driblinga tukao snažno desnom nogom, a lopta je po travi završila uz prvu vratnicu nemoćnog vratara Koprivničana Rodića.

Bio je to ključni trenutak utakmice koju je Hajduk opet loše otvorio. Slaven Belupo je poveo u ranoj fazi, već u devetoj minuti nakon filigranske akcije Koprivničana kada je Glavica na dodavanje Mujanovića zakucao loptu u mrežu Subašića.

Splićani su bili u velikim problemima jer su gosti došli sa otvorenim gardom na Poljudu, a pravu napast predstavljao je Mujanović koji je bježao po desnoj krilu pa su njegovi centaršutevi stvarali opasnost pred Subašićem.

Nakon primljenog gola Hajduk je ipak zaigrao, odgovorio je u jednom naletu koji je potrajao dvadesetak minuta. U tom periodu redale su se šanse pred Rodićem koji je skidao udarce Anasa Sharbinija, Lime i Tomasova. Ipak vratar Slaven Belupa nije mogao ništa na udarac Tomasova koji je s vrha 16-terca rasparao njegovu mrežu.

Preokret je donio gol Anasa Sharbinija, a kad se špina otvorila procurilo je sa svih strana. Povratnik nakon ozljede Ante Vukušić u 73. minuti nije iskoristio penal, njegov udarac s 11 metara obranio je Rodić, ali se "sinjski dijamant" kasnije iskupio golom u 88. minti. Prije toga prvi gol u prvenstvu zabio je Ivan Lendrić.

Hajduk je zadnjih dvadeset minuta igrao s igračem više (isključenje Pilipovića) pa je na kraju bilo samo pitanje s koliko će golova u mreži ispratiti goste.

Balakov: Tomasov je zabio čudo od gola!

Trener gostiju Roy Ferenčina nije bio žalostan zbog visokog poraza . Predstavila se njegova momčad u dobrom svjetlu, pokušala igrati protiv Hajduka i uspjela zabrinuti navijače Bijelih pogotkom Glavice. No više nisu mogli...

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi makar ne mogu biti nezadovoljan onime što su pružili moji igrači. Dobro smo igrali u prvom dijelu, uz pogodak smo imali još nekoliko dobrih prilika. Najviše nas je poremetio taj drugi gol Hajduka, Rodić je morao bolje reagirati. Nakon toga je uslijedilo i to isključenje i novi pogoci domaćina - komentirao je Ferenčina nakon susreta.

A trenera Hajduka gosti nisu iznenadili, upozoravao je na njihovu snagu, no bio svjestan mogućnosti svoje ekipe. Krasimir Balakov zadovoljan je pobjedom.

- Utakmica je bila kakvu sam očekivao, Slaven je dobra i kompaktna ekipa. Prvih 20-ak minuta su igrali jako ofenzivno, ali smo pokazali da smo napravili veliki korak naprijed, djelovali smo pametno, nismo gubili glavu. Unatoč zaostatku trudili smo se, Tomasov je zabio čudo od gola. Na poluvremenu sam tražio od igrača da nastave igrati pametno i to se isplatilo - priča Balakov.

Izvadio je Kukoča koji nije bio na razini prijašnjih predstava, stavio Vukušića i Lendrića koji su se odužili pogocima.

- Kukoču nije bio njegov dan, normalno je to u nogometu, ne možeš svaku utakmicu odigrati na visini. Zaigrali su zato drugi koji su se željeli dokazati te su uspjeli. Lendrić je unio dinamiku, vraćao se natrag po loptu i bio opasan naprijed, i Vukušić je zabio nakon povratka. Mislim da je to dobra stvar, dobar recept za ići dalje, dobrom atmosferom i kvalitetnom konkurencijom napraviti novi korak naprijed - tvrdi objašnjava Balakov.

Nije ga puno zabrinuo neiskorišteni jedanaesterac kojeg je potpisao Vukušić, čak se uvijek odmjereni bugarski trener našalio.

- Možda da ja pucam, ha, ha... Vukušić nije pogodio što je produkt toga što se tek vratio. Jest spreman, no nije u ritmu. Morao je Anas pucati, on je zadnji put zabio - objasnio je Krasimir Balakov.

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 4-1 (Tomasov 29, Anas Sharbini 63, Lendrić 76, Vukušić 88 / Mujanović 9)

88. minuta - Ante Vukušić se ipak vratio pogotkom! Sjajno ga je pronašao Tomasov, Sinjanin je primio loptu na nekih 18 metara, napravio korak-dva i krasnim udarcem smjestio loptu pod gredu.

76. minuta - Hajduk je riješio utakmicu! Tomasov je krasnom visokom loptom pronašao Lendrića, koji je visoko skočio i sglavom sa desetak metara matirao Rodića.

73. minuta - Rodić brani udarac Ante Vukušića!

72. minuta - Jedanaesterac za Hajduk i crveni karton za Pilipovića. Branič Slaven Belupa srušio je Lendrića u trenutku kada je ovaj bio sam ispred praznog gola.

66. minuta - Brezovec je iz slobodnog udarca pokušao iznenaditi Subašića, ali Hajdukov vratar bio je budan.

65. minuta - Inoha je s desne strane pronašao usamljenog Anasa na drugoj vratnici, ali udarac je otišao pokraj gola.

63. minuta - Hajduk vodi, praktički iz ničega. Dugo su Bijeli tražili put do mreže Rodića, pleli mrežu, ali ništa nije prolazilo. Na kraju je Anas opalio sa 17 metara malo iskosa, lopta je ušla u bliži kut vratara Slavena. Istina, mogao je i Rodić bolje reagirati u toj situaciji.

57. minuta - Stvorila se velika gužva nakon kornera Brezovca, ali ništa od pogotka...

49. minuta - Ahmad si je sam stvorio odličnu priliku za udarac, ali je promašio cijelu loptu.

46. minuta - U igri je Lendrić umjesto indisponiranog Kukoča.

Gotovo je prvo poluvrijeme

43. minuta - Benko je pokušao iz okreta sa 15-ak metara, lopta je odskakutala pokraj vratnice.

41. minuta - Ponovno gosti prijete iz slobodnog udarca. Ovaj put je Subašić izvukao pokušaj Marasa.

39. minuta - Dobar solo prodor Ahmada, ali udarac je bio preslab za Rodića.

34. minuta - Milardović je iz slobodnog udarca s više od 30 metara dobro pucao, ali je Subašić odbio u korner.

29. minuta - Pritisak Hajduka se isplatio! Kratka povratna lopta Anasa i bomba Tomasova sa 18 metara za 1-1.

28. minuta - Hajduk je definitivno ubacio u višu brzinu. Ponovno sjajna akcija, Rodić je jedva obranio udarac Tomasova sa 16 metara.

27. minuta - Andrićeva lopta iz slobodnog udarca zapela je na živom zidu, odbijanac je pokupio Lima, ali Rodić je to skinuo uz manje poteškoće.

25. minuta - Ahmad je proigrao Andrića, ali Rodić je osujetio taj pokušaj.

24. minuta - Prva lijepa akcija Hajduka. Sve iz prve odigravali su Ahmad i Kukoč, na kraju je Anas pucao sa 16-17 metara, a Rodić je uspio to nekako obraniti...

19. minuta - Mujanović je opet probio desni bok, naciljao je glavu Glavice, ali udarac nije bio precizan...

14. minuta - Slaven igra odlično! Sada je Benko opalio sa 20 metara, a Subašić se morao dobro ispružiti da bi dohvatio tu loptu.

9. minuta - Mujanović je prošao po desnoj strani i uputio oštru prizemnu loptu nazad u sredinu. Natrčao je Glavica i bez problema zatresao mrežu Hajduka.

4. minuta - Milićević je nakon kornera zatresao mrežu Slavena, ali sudac je poništio gol zbog prekršaja Kukoča.

1. minuta - Bijelu su tražili jedanaesterac nakon starta Grgića na Ahmadu.

Utakmica je počela!

Ponovno je na Poljudu dobra atmosfera, na stadionu je već desetak tisuća gledatelja.

HAJDUK: Subašić, James, Maloča, Milićević, Lima, Tomasov, Andrić, Inoha, Kukoč (od 46. Lendrić), Anas Sharbini, Ahmad Sharbini (od 64. Vukušić);

SLAVEN BELUPO: Rodić, Grgić, Kokalović, Maras, Pilipović, Mujanović (od 86. Purić), Brezovec, Milardović, Glavica (od 80. Gregurina), Bušić, Benko (od 70. Poljak).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 00:25