'PORTO JE IPAK BOLJI'

Ante Čačić: Razočarao me mizeran broj navijača, a ne igra i poraz moje momčadi...

'Nismo se osramotili, nadam se da ćemo biti učinkovitiji, moramo igrati kuražnije prema naprijed. Iako dobar razlog naših problema leži u prezentaciji Porta'
 Drago Sopta / CROPIX

Dinamo je posljednji put poražen od Lyona 7. prosinca 2011. godine, no čim se vratio u skupinu Lige prvaka ponovno je izgubio. Ante Čačić stao je na brojci 33, završio je i njegov niz uspjeha.

- Ne volim gubiti, međutim, ovaj poraz ne boli jer došao je kao plod bolje igre Porta. Znali smo da su puno kvalitetniji, zato smo se postavili s većim brojem igrača u sredini terena, htjeli smo limitirati njihov protok lopte te što duže izdržati da ne primimo gol. Nadali smo se kad postanu nervozniji da ćemo mi moći više riskirati. Dobar dio poluvremena to smo držali, ali dobili smo pogodak pred sam kraj prvog dijela. Bojao sam se da kod mojih igrača postoje traume od prošle sezone, da bi mogli nestati s terena. Ali to se nije dogodilo, uspjeli smo isprovocirati nekoliko situacija za pogodak, mogli smo doći i do izjednačenja, ali Porto je pokazao zašto je tako visoko rangiran.

Trener Čačić potom je rekao i ovo:

- Nismo se osramotili, nadam se da ćemo biti učinkovitiji, moramo igrati kuražnije prema naprijed. Iako dobar razlog naših problema leži u prezentaciji Porta koji nam nije ostavio previše prostora ni vremena. Mi smo usto napravili dosta pogrešaka tehničke prirode, čiste pasove nismo odigravali precizno niti na vrijeme.

Na tribinama je bilo tek 6.000 ljudi, je li razočaran posjetom?

- Iskreno, jako sam razočaran. Govorio sam da nam je izuzetno važno da imamo pravu potporu s tribina, a nismo je imali. Ne znam je li Liga prvaka preskupa za Zagreb, ili je posrijedi nešto drugo, ali možda to i nije pitanje za mene. Sigurno da nam je izniman hendikep kad igramo na domaćem terenu i namamo tribine iza sebe, kao što ima veliki broj klubova u Ligi prvaka.

Igrači su dosta vraćali loptu Kelavi, jeste li im to zamjerili, budući da nije spretan s njom?

- Mislim da su vraćali čak i premalo, naime svaka koju smo nabili odmah nam se vratila. Moramo igrati nogomet, ne možemo se igrati graničara. U redu, on je jednom pogriješio, ali je isto tako pogrešku napravio u akciji potom kad je trebao biti mirniji, a ne napucati loptu, pa vjerojatno ne bismo primili gol. To je sve zalog za sutra i prekosutra, treba nam vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:17