DERBI NA POLJUDU

ANTON MAGLICA PORUČIO IGRAČIMA DINAMA 'Na Poljudu nitko nije favorit osim Hajduka'

'Optimist sam jer igramo dobro i imamo navijače koji će nas nositi do pobjede. Je li to dovoljno?'
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dugo smo Antona Maglicu isticali kao jednog od jesenskih “dužnika” i nismo pogriješili. Da Maglica uistinu može puno više, pokazao je ovog proljeća. U šest utakmica postigao je četiri pogotka i pritom obilježio čak tri utakmice Hajduka.

- Sretan sam zbog velikog pomaka koji sam napravio, a bio bih još sretniji da smo pobijedili u dvije posljednje utakmice. Šteta je da nismo u Puli i Osijeku nastavili pobjednički proljetni niz, ali nećemo zbog toga s manje motiva ući u susret s Dinamom - naglasio je 22-godišnji Maglica.

Bez obzira što su se s dva zadnja gostovanja vratili s ukupno dva boda, hajdukovci s velikim optimizmom dočekuju subotnji derbi. Dinamovih 10 bodova razlike nisu prepreka Hajduku da se potvrdi u direktnom ogledu s liderom.

- Želimo pokazati da smo najbolji. Dinamo je prvi, napravili su Modri golemu razliku na ljestvici, ali u međusobnim prvenstvenim ogledima ove sezone pokazali smo kvalitetu više. Htjeli bismo taj odnos potvrditi i u subotu, jer na Poljudu nitko nije favorit osim Hajduka - jasno je poručio Maglica.

Ali, tih 10 bodova razlike koji ne moraju uvijek odražavati i razliku kvalitete u jednoj utakmici, nastali su upravo na “spornim” gostovanjima u Puli i Osijeku. Hajduk je na četiri utakmice s Istrom 1961 i Osijekom izgubio 10 bodova u gostima, a dodaju li se tome i dva boda “prosuta” u Koprivnici, eto jasne spoznaje zbog čega su Bijeli zaostali za Dinamom. Jer, u utakmicama s klubovima iz top 5, Hajduk je prvak lige.

- Znam, svi pitaju zašto padamo u utakmicama s klubovima iz donjeg dijela ljestvice. Priča je uvijek ista, teže igramo s momčadima koje se zatvore. Očito nemamo pravi odgovor na takvu igru, jer sa svim suparnicima koji žele nadigravanje nikada nismo poraženi. Dapače, sve te utakmice odigrali smo jako dobro i naposljetku zabilježili i odlične rezultate. Dinamo je momčad koja želi igrati, sigurno neće ni na Poljud doći u zatvorenoj formaciji. I to je pozitivno. Što se tiče razlike na ljestvici, time se uistinu ne opterećujemo. Idemo u subotu pokušati pobijediti i time vratiti makar dio neizvjesnosti utrci za naslovom prvaka.

Samopouzdanja ne manjka ni Maglici ni kompletnoj momčadi. Osječki remi nije ostavio traga, dapače, zgoditak u dubokoj sudačkoj nadoknadi samo je dodatno podigao hajdukovce.

- Nije trebalo biti tako, mogli smo još u prvom poluvremenu osječkog dvoboja riješiti utakmicu, ali na kraju je dobro što smo u bod uzeli u tako čudnom susretu. Bitno je da nam nesretnim porazom samopouzdanje nije narušeno, jer to bi bila mala tragedija da smo izgubili utakmicu sa onoliko puno šansi.

Nakon tri susreta u kojima je zabijao u seriji, Maglica je “predahnuo” u Osijeku. Na svom nekadašnjem travnjaku nije zatresao mrežu, ali to je već prošlost i manje je bitno od činjenice da nije zabijao ni Dinamu na Poljudu. Zabijao je, doduše, u Maksimiru.

- Zgoditak iz prosinca prošle godine jedan mi je od najdražih u karijeri. Ušao sam s klupe i poentirao za bod u sudačkoj nadoknadi. Gdje ćeš većeg gušta nego zatresti mrežu Dinamu u 90. minuti za naš veliki bod. U poljudskom derbiju još čekam prvi pogodak. Tko zna, može je u subotu vrijeme da nastavim proljetnu seriju pogodaka.

Puno se podigao Maglica u proljetnoj polusezoni. Jesen je većim dijelom “prespavao”, ali uporno ga je Tudor budio. Je li i dolazak Uzbekistanca Abduholikova pomogao da se Maglica trgne i vrati u formu?

- Možda, ne mogu reći da sam se zbog toga uznemirio. Vjerovao sam u sebe, a najvažnije mi je da je i trener pokazao veliku vjeru u moje mogućnosti.

Na isteku druge sezone u Hajduku, na pola ugovora s Bijelima, kaže Maglica da je zadovoljan čovjek:

- Još da mi se u nedjelju probuditi kao pobjednik derbija. Silno vjerujem u takav rasplet.

Zašto ste tako veliki optimist?

- Zato što igramo dobro i imamo navijače koji će nas nositi do pobjede. Jesu li to dovoljni razlozi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:06