NOGOMETNA REVOLUCIJA

ARGENTINA I BRAZIL STIŽU NA EURO 2020.!? Nova umotvorina iz radionice Michela Platinija

'Ova ideja je još u povojima. Međutim, to nije ništa novo. U Južnoj Americi na Copa America već 20 godina dolaze gostujuće ekipe poput Meksika, Japana, SAD'
 AFP

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini priprema revolucionarno širenje Europskog nogometnog prvenstva 2020 . godine na koje želi pozvati reprezentacije s drugih kontinenata, primjerice Brazil i Argentinu.

"Ova ideja je još u povojima. Međutim, to nije ništa novo. U Južnoj Americi na Copa America već 20 godina dolaze gostujuće ekipe poput Meksika, Japana, SAD. Pa zašto ne bi i Europa pozvala na svoje prvenstvo Brazil, Argentinu, Meksiko ili neku drugu reprezentaciju," kazao je Platini u razgovoru za britanski Independent.

Na idućem EP-u 2016. godine u Francuskoj po prvi put će nastupiti 24 reprezentacije, što je osam više nego do sada. Četiri godine kasnije EURO će se odigrati u 13 različitih gradova u isto toliko država. Dvanaest će ih ugostiti po tri utakmice u skupini i jednu knock-out utakmicu, a preostali oba polufinala i finale. Minimalni kapacitet stadiona je 50.000 gledatelja, ali će Uefa napraviti maksimalno dvije iznimke za stadione od barem 30.000 gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:44