'CRVENI' POD POVEĆALOM

Bajić nastavlja istragu u RNK Split: USKOK pročešljao Park mladeži, Žužuli bili na putu

Istražitelji USKOK-a danas su se pojavili na Parku mladeži u sklopu istrage koja se provodi nakon što su uhićeni bivši sportski direktor RNK Splita Nenad Pralija i bivši tajnik Špiro Barbarić, javlja Slobodna Dalmacija.

Spomenuta dvojica osumnjičena su za davanje mita i zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te im je prije tjedan dana određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Službenih izjava iz RNK Splita nema, sve je kao i inače u ovakvim istragama obavijeno velom tajne, no istražitelji USKOK-a nisu mogli neprimjetno ušetati u klupske prostorije.

Nisu se zadržali dugo, uzeli su što su trebali, papire koji se odnose na period poslovanja koji je obuhvaćen istragom, period od 2007. do 2011. godine u kojem su ‘crveni’ s Pralijom kao sportskim direktorom nevjerojatnom brzinom stigao iz četvrte lige u prvu.

Dok su istražitelji bili u klubu nisu se susreli s 'gazdama', predsjednikom Slavenom Žužulom i njegovim bratom Jozom koji su bili na putu.

Zajedno s Pralijom i Barbarićem bila je privedena i bivša šefica računovodstva Snježana Blažević za koju se vjeruje kako je spremna ‘propjevati’ i koja je sada na slobodi.

- Šutnja je zlato, a istina je dijamantna! - izjavio je prije nekoliko dana Snježanin odvjetnik Branko Šerić čime se jasno može zaključiti kakva je njezina strategija.

Što će USKOK-ovi istražitelji otkriti iz papira koje su ponijeli u svoje urede saznat ćemo uskoro. Za očekivati je i kako će bivša šefica računovodstva znati puno o papirima koji su pronađeni na Parku mladeži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:31