ITALIJA IPAK U SPLITU?

BALDASAR STAO NA LOPTU 'Ako je HNS voljan pokriti troškove, neka se protiv Italije igra na Poljudu'

Ako su oni voljni pokriti troškove meni je to sasvim prihvatljivo i korektno s njihove strane – rekao je Baldasar
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Vijesti s Poljuda odnosno Plitvica oko domaćinstva susreta Hrvatske i Italije gradonačelnika Splita Ivu Baldasara dočekale su na poslovnom putu u Zagrebu, piše Slobodna Dalmacija.

Nekoliko se preokreta dogodilo u vezi odigravanja navedenog susreta na Poljudu, od jutarnjeg da se neće igrati na Poljudu (Koceić-Bilan), pa da to nema smisla bez publike i da je nevažno gdje se igra (Brbić), do odluke da se ipak igra na Poljudu bez obzira na kaznu, sukladno dogovoru (stav Izvršnog obora HNS-a na Plitvicama).

Splitski "poteštat" koji nikada u istupima nije štedio HNS zbog nagomilanih grijeha stao je na loptu.

- Hajduk je govorio kako nema namjeru organizirati utakmicu na kojoj neće moći biti gledatelja jer to nema smisla i koji bi na koncu Hajduk samo bio trošak. Iz HNS-a su rekli kako bi oni željeli to sami organizirati, da mi iz grada i klub pomognemo u organizaciji susreta, a da će oni snositi sve troškove. Tražili su od Hajduka i grada da pomognemo u tom organizacijskom segmentu. Ako su oni voljni pokriti troškove meni je to sasvim prihvatljivo i korektno s njihove strane – rekao je Baldasar koji podržava da se unatoč svemu susret ipak odigra u gradu pod Marjanom.

- Neka dođu, svi su dobrodošli. To je hrvatska reprezentacija. Mi ćemo pomoći što bude trebalo. Ovaj susret će se odigrati pred praznim tribinama, onaj sljedeći (nap.a. protiv Bugarske) pred punim a nadam se i još niz drugih susreta pred punim stadionom – poželio je Baldasar.

Prvi čovjek grada pod Marjanom nije se želio baviti nagađanjima je li sve ovo samo nekakav scenarij, a što je Šuker demantirao.

- Ne želim ulaziti u to je li netko možda znao za to ili ne.

Pozvao je na smirivanje strasti.

- Meni se ovo čini kao iskrena želja da se otople odnosi HNS-a i Hajduka. I njih u Savezu je iznenadila odluka UEFA-e. Pozdravljam odluku da se igra u Splitu. Što se mene tiče je bih tu ideju prihvatio, a vjerujem da će to učiniti i u Hajduku. Ako su oni u Savezu pokazali dobru volju da se igra u Splitu, da se poprave odnosi, onda to ne bi trebalo odbijati – smatra Baldasar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:37