RAKITIĆ I PAŠALIĆ IGRALI

BARCELONA - ELCHE 5-0 Preplašeni Enrique poslao najjače snage na Elche i nakratko smirio strasti u Barci

 AFP

Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja demolirala Elche s 5-0 i nakratko 'ugasila požar' na Nou Campu. Katalonci su izgledali razigrano i dojmljivo, ali slabašni Elche definitivno nije pravo mjerilo. Glavna predstava je u nedjelju kada u Barcelonu stiže goropadni Atletico. I nakon te utakmice će biti poznata sudbina 'živog mrtvaca' Luisa Enriquea.

Protiv Elchea Katalonci su se mučili punih 35 minuta, a onda su odigrali briljantnu akciju nakon koje je Neymar pospremio loptu u praznu mrežu. I tu se otvorilo - gotovo svaka akcija završavala je prilikom ili golom. Suarez je zabio krasan gol iz solo akcije, Messi je zabio iz penala i nakon toga briljantno asistirao Albi, a najljepši trenutak utakmice bio je drugi pogodak Neymara. S vrha 16-erca zakucao je loptu pod gredu...

Ivan Rakitić odigrao je solidnih 90 minuta za Barcelonu, a Mario Pašalić bio je među boljima u Elcheu...

U drugoj utakmici dana Sevilla je slavila u gostima kod Granade s 2-1 i stekla veliku prednost pred uzvrat za sedam dana u Andaluziji.

Pogotke su za Sevillu dali Deulofeu (32) i Gameiro (53), dok je počasni zgoditak za domaćine dao Bangourra (90+2). Kasno večeras u zadnjem susretu Barcelona dočekuje Elche.

Rezultati prvih dvoboja:

Granada CF - Sevilla 1-2

Almeria - Getafe 1-1

Valencia - Espanyol 2-1

Atletico Madrid - Real Madrid 2-0

Villarreal - Real Sociedad 1-0

Malaga - Levante 2-0

Celta Vigo - Athletic Bilbao 2-4

Barcelona - Elche 5-0





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 08:24