ZOV DOMOVINE

Beqiraj: Dobro ću razmisliti hoću li nastupati za Kosovo

 Damir Krajač / Cropix

Vahid Halilhodžić i Zdravko Mamić danas ujutro otputovali su u Sarajevo, gdje je Dinamov trener na Skenderiji primio nagradu za osobu godine u BiH, dok je izvršnom dopredsjedniku uručena nagrada za najboljeg menadžera desetljeća na jugoistoku Europe.

Događaj dana ipak je bio dolazak Valdeta Sadikua, veleposlanika Kosova u Hrvatskoj.

- Došao sam upoznati Fatosa Beqiraja i Arijana Ademija - kazao je veleposlanik Kosova.

Na pitanje je li ih došao pozvati da se priključe reprezentaciji koja bi uskoro mogla igrati međunarodne utakmice, Sadiku je kazao.

- Nismo o tome razgovarali. Reprezentacija Kosova još nije član Uefe i Fife. U Ujedinjenim narodima ima 192 države članice, nas je priznala 71. Kad nas prizna više od polovice, onda ćemo moći biti članovi Uefe i Fife. Beqiraj i Ademi? Oni će sami odlučiti hoće li igrati za Kosovo.

Beqiraj i Ademi mogli bi igrati za Kosovo, bez obzira na činjenicu igranja u reprezentacijama Hrvatske ili Crne Gore. Naime, kad se formira nova reprezentacija, onda igrači mogu zaigrati bez ikakvih barijera.

A što kažu Beqiraj i Ademi?

- Nisam s veleposlanikom razgovarao o reprezentaciji, u ovom trenutku o tome ne razmišljam. Ali razmišljat ću kad se oformi reprezentacija i kad postane član Uefe i Fife. Kosovo ima odličnih igrača, Mehmeti, Bajrami, Bunjaku, Šaćiri, Cana... - kazao je Beqiraj.

Ademi je pak kratko kazao.

- Drago mi je što sam upoznao veleposlanika. Ja nemam državljanstvo Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:27