TKO JE NAJBOLJI?

Bez iznenađenja: Messi, Iniesta i Cristiano Ronaldo kandidati za Zlatnu loptu

Pravo glasa su imali izbornici i kapetani 209 reprezentacija širom svijeta, kao i 49 dopisnika France Footballa
 AP

Barcelonin dvojac Lionel Messi i Andres Iniesta, te prva zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo finalisti su izbora za najboljeg nogometaša svijeta kojeg od 2010. zajednički organiziraju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i France Football.

Na listi se prvotno nalazilo 23 imena, a ime pobjednika doznat ćemo na svečanosti 7. siječnja 2013. godine u Zurichu. Pravo glasa su imali izbornici i kapetani 209 reprezentacija širom svijeta, kao i 49 dopisnika France Footballa.

Fifa i France Football zajednički dijele nagradu 'FIFA Ballon d'Or' od 2010. godine, a u obje dosadašnje godine pobjednik je bio Messi. Omaleni 'Gaučo' je bio najbolji i 2009. u pojedinačnim izborima i Fife, te France Footballa.

Messi je ove godine stigao do brojke od 82 gola i još mu nedostaju tri kako bi dostigao rekord Nijemca Gerda Mullera. U dresu Barcelone je osvojio Kup Kralja, a argentinsku reprezentaciju sigurno vodi prema plasmanu na SP 2014.

Iniesta je ove godine sa reprezentacijom Španjolske bio prvak Europe, dok je u dresu Barcelone osvojio Kup Kralja. Ronaldo je predvodio Real Madrid do naslova prvaka Španjolske, dok je s portugalskom reprezentacijom stigao do polufinala europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 06:10