T-COM IMA PRAVA NA LP

Bez prijenosa na Hrvatskoj televiziji: Uzvratna utakmica Maribora i Dinama moći će se gledati samo na Max TV-u!

Prijenos drugog poluvremena iz Maksimira ostvario je najveću gledanost - čak 15 posto, što je najbolji rezultat kada tijekom prekjučerašnjeg dana

Utakmicu zadnjeg pretkola Lige prvaka između Dinama i Maribora sinoć je pratilo 12,2 posto gledatelja HTV-a. Prijenos drugog poluvremena iz Maksimira ostvario je najveću gledanost - čak 15 posto, što je najbolji rezultat kada se gleda izdvojeno, na sve tri nacionalne televizije, tijekom jučerašnjeg dana.

Uzvratnu utakmicu koja se sljedećeg utorka igra u Mariboru i koja će presuditi ulazi li Dinamo ili ne i ove godine u Ligu prvaka, domaći gledatelji neće moći pratiti na HTV-u, već na Areni Sport1, specijaliziranom sportskom programu koji mogu gledati ponajprije korisnici MaxTV-a.

Bit će to prva ukamica iz Lige prvaka koja se prenosi na Areni Sport otkako je ovog proljeća T-Com otkupio paket TV prava na Ligu prvaka za iduće tri sezone.

Ovaj paket uključuje sve utakmice, osim one najatraktivnije srijedom, prijenosa finala te Superkupa tzv. pravo first picka, koji je uspio otkupiti HTV. Time se zapravo ništa nije promijenilo za HTV, ali je za Novu TV, koja je sve do sada držala nogometni utorak. Arena Sport 1 dostupna je u više od 300 tisuća kućanstava, a kada se pribroje i korisnici novouvedenih usluga kao što je “MaxTV to go” ili pak mogućnost da se kupi gledanje samo jedne utakmice, broj onih koji će moći pratiti Maribor - Dinamo dodatno se povećava. Ipak, to se, naravno, ne može mjeriti s dosegom nacionalnih televizija.

- Vjerujem da će nam gledanost utakmice biti viša od pet posto. Mi smo ipak ograničen, zatvoren pretplatnički sustav pa je to vrlo teško za uspoređivati. Također, ne treba ni zaboraviti da se utakmice vrlo često gledaju po kafićima koji uglavnom imaju MaxTV, a sustav mjerenja gledanosti njih ne uključuje - objasnio je Nikola Francetić, operativni direktor za sadržaje T-Coma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:30