NAPAD RUSKOG IGRAČA

'BILIĆ JE NAJLOŠIJI TRENER S KOJIM SAM IKAD RADIO' Igrač Lokomotiva o hrvatskom treneru

Maribor, 030712.Slovenija, Pohorje, hotel Habakuk.Slaven Bilic novi trener FK Lokomotiv Moskva odrzao popodnevni trening sa svojim igracima i novim pojacanjem Vedranom Corlukom na Mariborskom Pohorju.Na slici: Slaven Bilic trener FK Lokomotiv Moskva.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Slaven Bilić je pristojan i dobar čovjek, želim mu sreću u daljnjem životu, ali on je najslabiji trener s kojim sam ikad radio - žestoko se obračunao sa svojim trenerom bivši kapetan momčadi moskovskog Lokomotiva te ruski reprezentativac Denis Glušakov. Njegov intervju portalu sprotbox.ru, u kojem prilično porazno secira Bilića i njegov rad u Lokomotivu, odmah je shvaćen kao još jedan otrovni čavao u Slavenov ruski lijes.

Naime, trakavica oko njegova ostanka ili neostanka na klupi moskovskih “željezničara” traje već gotovo tri tjedna i samo se čeka završno rješenje Upravnog odbora kluba, koje će, uvjereni su ruski sportski mediji, biti pogubno za hrvatskog stručnjaka. Glušakov nije štedio Bilića, premda je rekao kako su vijesti da se oprostio od igrača netočne.

Nije se snašao

- U klubu nije bilo čvrste ruke. Bilić nije mogao ni disciplinirati ni kontrolirati momčad. Ne kažem da mu je bilo svejedno, ali čini mi se da nije spreman za rad u klubu. Malo se nije snašao, malo svoje zamisli nije mogao prenijeti igračima, i to je to - rekao je Glušakov. Napomenuo je da je Bilić “mekan čovjek, a situacija je tražila čovjeka s karakterom”. Zamjerio je Biliću da u zadnjoj utakmici ruskog prvenstva nije uveo, makar pred kraj, Dmitrija Loskova, koji bi tako postao igrač s najviše nastupa u ruskoj premier ligi.

- To mi je nerazumljiva odluka - rekao je Glušakov. Po njegovu mišljenju, bilo je problema i s motivacijom igrača, pa je često pitao hrvatske suigrače iz kluba kako je to bilo u hrvatskoj reprezentaciji dok je Bilić bio izbornik.

Bilić izbornik Poljske?

- Oni su mi rekli da tamo ne treba posebno motivirati igrače jer ‘Hrvati igraju za domovinu i zastavu’.

Neki pak ruski sportski portali pišu da “poljski nogometni savez pogledava na Bilića” te pretpostavljaju da bi on mogao ući u najuži izbor za novog poljskog izbornika. Naime, Poljska je već sada, tri utakmice prije završetka kvalifikacija, izgubila šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:19