UPALA STIDNE KOSTI

Bišćanu zbog ozljede gotova sezona, upitan i nastavak karijere!

'To me čini frustriranim! Ako on nakon mjesec i pol dana bude dobro, neće biti problema, ali u suprotnom... Bišćan daje sve od sebe, on se nije znao čuvati', rekao je Kruno Jurčić
Zagreb, 120110.Stadion u Maksimiru.Okupljanje nogometasa Dinama uoci pocetka zimskih priprema.Na fotografiji: Igor Biscan.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Mir na Dinamovim pripremama u Beleku iznenada je prekinut ujutro u 5 sati. Igor Bišćan hitno je napustio hotel i odletio u Zagreb! Modri stoper zaradio je upalu stidne kosti, više nije mogao izdržati bol i jedino rješenje bilo je odlazak u metropolu kod vrsnog stručnjaka Božidara Šebečića koji je izvršio operativni zahvat trbušnog zida prije nekoliko mjeseci.

Nakon pregleda kod Šebečića, Bišćan će krenuti put Maribora, kod slovenskog stručnjaka za tu vrstu neugode, jer mu je posljednji posjet Deželi pomogao.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Prognoze o povratku Igora Bišćana na travnjak su nezahvalne, pa se može zaključiti da je proljetna sezona izgubljena! S obzirom na njegove godine, moglo se čuti u Beleku, nije isključeno da mu je upitan i daljnji nastavak karijere. Tako su se sve nedaće ovog svijeta u samo nekoliko dana spustile na leđa toga nogometaša.

Prvo je bio sudionik incidenta sa zagrebačkim taksistom, a sad mu se eto pogoršalo zdravstveno stanje te su se crne slutnje nadvile nad karijerom. Potišten je bio svih ovih dana u Beleku. Vidjela se muka na njegovom licu, osim što ga je uzrujao zagrebački incident, nije mogao niti normalno trenirati.

- Operativni zahvat prije četiri mjeseca na trbušnom zidu bio je izveden perfektno, ali Bišćanova prevelika želja za povratkom u natjecateljski ritam doveli su do ove neugode. Požurio je. Tijelo ne možeš prevariti. Najbolja terapija je mirovanje - kazao je Dinamov liječnik Hrvoje Šojat.

Modri liječnik nije mogao prognozirati koliko će trajati stanka, makar je kazao da može biti mjesec i pol.

- Ne može se prognozirati. To je upala stidne kosti, ne radi se o mišiću. Boli ga kad opali po lopti.

Je li mu karijera u opasnosti?

- Nije, ali će mu trebati dugo za povratak u momčad - priča Šojat.

A što kaže trener Kruno Jurčić?

- Najveći je problem što uopće ne znamo nikakve vremenske rokove za Bišćanov povratak. To nas sve čini nervoznima i nezadovoljnima. Pozicija stopera ostala nam je oslabljena za jedno mjesto. To je jedina pozicija gdje nemamo duplirane igrače.

To zapravo znači da će Leandro Cufre definitivno biti prekomandiran na mjesto stopera, a Luis Ibanez više nema konkurenciju na lijevom boku. Prodaja Lovrena, ozljeda Bišćana i nekupovina Domagoja Vide sad su ostavili rupu na stoperskoj poziciji, ali svi vjeruju da će Cufre biti taj koji će je pokrpati. Možda u kadru prve momčadi sad ostane mladi Mislav Komorski. Bišćan je izgubljen za proljetnu sezonu?

- To me čini frustriranim! Ako on nakon mjesec i pol dana bude dobro, neće biti problema, ali u suprotnom... Tko zna, njemu je bilo dobro, ali kad je ušao u jači ritam pojavila se bol. Bišćan daje sve od sebe, nije se znao čuvati - zaključio je Dinamov trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:06