NOVO LICE NA TRENINGU

BIVŠA NADA CHELSEAJA ŽELI SPASITI KARIJERU NA POLJUDU Nikki Ahamed dobio tjedan dana probe u Hajduku

Igrao je u engleskom niželigašu Wealdstoneu, zatim u francuskom drugoligašu Chateaurouxu, da bi prošlu sezonu nosio dres portugalskog trećeligaša CD Mafra

Na probi u Hajduku od danas je bivša nada Chelseaja, 22-godišnji Nikki Ahamed. Crnoputi Ahamed igra na poziciji zadnjeg veznog, visok je 175 cm i kao posljednji klub ima upisan portugalski trećeligaš CD Mafra. Je li igrač po želji Igora Tudora, vidjet će se u jednotjednoj probi. Uostalom, Tudor se poznaje s Ancelottijem i sigurno je prikupio dosta informacija o njegovom bivšem igraču, ali vrijedi istaknuti kako je Ahamed upisao zanimljiv životopis od Azije do Europe.

Rođen je u Šri Lanki (19. travnja 1991.), ali odrastao je u Engleskoj, pa ima državljanstvo obiju zemalja. U Chelseaju je bio do 2010. godine, čak je u vrijeme trenera Ancelottija bio prijavljen i za Ligu prvaka noseći dres s brojem 47. U prosincu 2009. našao se među kandidatima za susret LP-a kontra ciparskog Apoela, a iste jeseni je debitirao za rezervnu ekipu Chelseaja u susretu s Portsmouthom (5:2).

Međutim, pred tri godine istekao je njegov ugovor s londonskim klubom i Ahamed je krenuo po Europi. Igrao je u engleskom niželigašu Wealdstoneu, zatim u francuskom drugoligašu Chateaurouxu, da bi prošlu sezonu nosio dres portugalskog člana Segunde divizije (treći nivo) po imenu CD Mafra. Ahamed može igrati na poziciji zadnjeg veznog, ali i desnog veznog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:40