ZMAJ POPIO UVREDE I 11 GOLOVA

BIZARNE OPTUŽBE S KORČULE 'Riječani, može vas biti sram što ste nas masakrirali'

Svaka čast upravi Rijeke dočekali su nas vrhunski, hvala im. No na terenu i tribinama se nisu ponijeli kao veliki klub! - rekao je predsjednik Zmaja
 Tea Cimaš/CROPIX

Znali su Blaćani da im na Kantridi šanse nisu velike, no da će biti 'nakantani' sa 11 komada nitko nije očekivao. Rijeka je potopila Zmaja, nanijela mu možda i najteži poraz u njegovoj povijesti, a klub sa otoka Korčule na svoj negativni konto upisao i povijesnu promociju osmostrukog strijelca Andreja Kramarića. Zmajevima su se odsjekla 'krila', nikad ih nismo vidjeli u lošijem izdanju.

- Bespredmetno je govoriti o kvaliteti Rijeke, ali nama je nedostajalo trke i borbenosti, falilo je srca - deprimirano je nakon utakmice govorio vratar Vinko Šeparović, najbolji igrač u redovima BŠK Zmaj. I to usprkos 11 primljenih golova.

S time će se složiti i trener Davor Čop, unatoč tome što on redovito ima 'obrambeni gard' kada su u pitanju kritike na svoje igrače.

- Rijeka s druge strane bila 'napaljena' ne 100 već 150 posto! Igrači i tri tisuće gledatelja u srijedu su 'namirisali krv'. Matjaž Kek motivirao je neke s klupe, ako se to može reći za Kramarića, Borasa, Sharbinija, Pokrivača...

Zmaj je dobio jedanaest komada, a riječki igrači - slobodan vikend !?!

- Zaslužili su ga, hvala gostima što su igrali korektno - rekao je Kek nakon utakmice, te nastavio.

- Razlika između profesionalnih i amaterskih igrača bila je očita, a u profesionalizmu nema podcjenjivanja.

- Ali ne i omalovažavanja kojeg smo debelo osjetili - smatra Jerko Andrijić predsjednik BŠK Zmaja i s dosta gorčine nastavlja:

- Pristali smo na zamjenu domaćinstva, ne samo radi naše već i sigurnosti Rijeke, putovali 12 sati do Kantride. Svaka čast upravi Rijeke dočekali su nas vrhunski, hvala im. No na terenu i tribinama se nisu ponijeli kao veliki klub! Ni navijači ni igrači. Uvrede i ružno skandiranje iz publike. A i 'masakriranje' golovima im nije baš trebalo.

No i sami su dijelom krivi za to. Prvenstveno nedopustivo lošom igrom, ali neiskustvom nekih igrača koji su putem Facebooka dodatno podgrijavali atmosferu i još više napalili riječke igrače i navijače i time aktivirali 'bumerang' koji ih je oklapio - jedanaest puta!

U svemu jedna velika škola za njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:51