PRVACI LOŠIH PROCJENA

BIZARNOSTI MERCATA Zaha koštao United 430.000 eura po minuti, Eto'o i Mihajlović se posvađali u tjedan dana

Zaha je u dvije godine na Old Traffordu odigrao točno 28 minuta prije nego se vratio u Crystal Palace

Zadnji dan prijelaznog roka nije, kao nekih prijašnjih godina, ponudio akcijske završnice s helikopterima, ali uobičajena kvota bizarnih preokreta i ove je godine ispunjena u Premier ligi.

Etiketu za transfer iz vedra neba odnio je stanoviti Andy Kellett, od utorka službeno novi igrač Manchester Uniteda. Kellett je dosad bio u rezervama Boltona, a krajem prošle godine proveo je dva mjeseca na posudbi u Plymouthu. Kada mu je trener rekao da spakira stvari, mislio je da se ponovno vraća u Plymouth, a onda ostao šokiran.

- Nikada neću zaboraviti njegovu reakciju. U 22.55 rekli smo mu da će potpisati za United. Odgovorio je: ‘Nema šanse’. Potom je nazvao tatu. Mislim da je tata morao sjesti - otkrio je menadžer Boltona Neil Lennon.

Poduzeće, a ne klub

Uzgred rečeno, Manchester United retroaktivno je postao najveći gubitnik zimskog prijelaznog roka 2013. Tada su, naime, za Wilfrieda Zahu platili 12 milijuna eura. Zaha je u dvije godine na Old Traffordu odigrao točno 28 prvenstvenih minuta prije nego se prekjučer vratio u Crystal Palace. Nije teško izračunati da je United za svaku odigranu minutu 22-godišnjaka platio 430.000 eura.

Ishod mercata najviše je razljutio djevojku povremenog Davidea Santona. Ona je optužila čelnike Newcastlea da su ga istjerali iz kluba i prisilili da se vrati u Inter. “Odvratno je kako su tretirali Davidea. Očito razmišljaju samo o novcu. To je poduzeće, a ne klub. Na ovaj način će otjerati sve navijače”, napisala je pa kasnije izbrisala Santonova draga.

Eto’o je u protekle dvije godine promijenio četiri destinacije, no u Sampdoriji je umalo potukao vlastiti rekord za najkraću klupsku epizodu.

Mora ostati u Serie A

U Genovu je iz Evertona stigao prošlog utorka, a u roku od tjedan dana uspio je propustiti trening, posvađati se s trenerom Mihajlovićem te zaprijetiti odlaskom. Raskid se nije dogodio jer u jednoj sezoni ne može igrati za više od dva kluba. Htio to ili ne, Eto’o će ostati u Serie A.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:48