NEMOGUĆA MISIJA?

BRANKU IVANKOVIĆU JE RIJEKA 'BITI ILI NE BITI' Prvi na listi želja je - Robert Prosinečki!

Navodno niti Prosinečki nema ništa protiv, ali pod jednim uvjetom - da mu Dinamo isplati dug koji je nastao iz vremena dok je Žuti igrao za Croatiju
 Damir Krajač/CROPIX

Oni nisu ekipa i kolektiv. Dinamo nije momčad - opalio je Stojčo Stojev i zapravo “modrima” dao najbolju dijagnozu. Nije on nikakav prorok, nego vidi igrače nabacane navrat-nanos čija igra odaje da tu nema sustavnog rada. A kako će i biti kad je u Maksimiru samo promjena konstanta. Na semafor mogu komotno staviti “rasprodaja”, jer je to glavni moto i kad Mamić junior ide u šoping. Igrača, dakako. Pa tako da se samo luđak još može čuditi kad “institucija” postane sprdnja Europske lige.

Kraj vladavine u HNL-u?

Ista titula u Ligi prvaka već je osvojena, ostao je još samo HNL. I tu prijeti nova opasnost - jaka Rijeka i inatljiv Hajduk. Ono što možda gube kvalitetom, nadomjeste žarom i borbom. Ili - onim što Dinamo nema. Zato ga i razbija izvjesni Ludogorec, klub koji je u prvu ligu ušao prije tri sezone. U isto vrijeme kad je Dinamo prolaz u europsko proljeće tražio u Europskoj ligi s PAOK-om, Villarrealom i Bruggeom. Danas taj Ludogorec drži primat u skupini, a njegov gazda vadi još jedan bianco ček. Jer Kiril Domušijev, taj samodopadni bugarski tajkun i kicoš ne zarađuje od nogometa. On svoju zaradu investira u nogomet i proizvod je - Ludogorec, lider skupine B Europske lige. Hoće li Zdravko Mamić možda prekopirati taj poslovni model? Jer ovaj je klub odavno biznis.

I zato je licemjerno prozivati one koji otvoreno kažu da ne žele ni doći na stadion. Nemaju što gledati, a možda ni trener ne bude isti do kraja utakmice. I kad taj ode, ionako će se vratiti neki od bivših, također bez kičme. Rezultat je jasan. Dokad tako? I jel’ vrijeme za neke druge promjene, ne samo one na klupi?

Nakon utakmice s Ludogorecom Zdravko Mamić se podigao sa svog mjesta i otišao do Kirila Domušijeva te mu čestitao na pobjedi. Potom je otrčao do autobusa u bržem tempu nego što je većina njegovih igrača trčala na travnjaku. Zdravko Mamić u četvrtak navečer nije htio razgovarati s medijima. Vjerojatno jer nije znao što im reći...

Meč-lopta Profesora

Jedno od glavnih pitanja nakon poraza od Ludogoreca jest ono o sudbini Branka Ivankovića na klupi Dinama. Iako je profesor doveden s ciljem da digne momčad iz letargije i šok-terapijom krene u Europsku ligu, jasno je kako nije uspio. Ivanković će voditi momčad protiv Rijeke, a derbi će biti meč-lopta za stratega Dinama. Ako kojim slučajem izgubi bodove, Tanac će i treći put postati bivši.

Vrlo je indikativan podatak koji su doznali turski mediji - kvalifikacijsku utakmicu za ostanak na klupi Kayserispora ovog vikenda igra i Robert Prosinečki. Izgubi li od Gaziantepspora, Uprava će, tvrde turski mediji, Prosinečkom uručiti otkaz. Maksimirskim hodnicima već je prostrujila priča da je ‘Veliki Žuti’, unatoč brojnim razmiricama iz prošlosti, prva Mamićeva želja. Navodno niti Prosinečki nema ništa protiv, ali pod jednim uvjetom - da mu Dinamo isplati dug (s kamatama oko milijun eura) koji je nastao iz vremena dok je Prosinečki igrao za Croatiju, a koji Dinamo ne priznaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:30