TRANSFERI

Brazilac Siqueira iz Granade prešao u Atletico Madrid

Reprezentativac Malija Seydou Keita od sljedeće sezone nosit će dres Rome s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor…

Posljednjih šest mjeseci 34-godišnji afrički veznjak odradio je u dresu Valencije u koju je stigao iz kineskog Dalian Aerbina. Upisao je 11 ligaških nastupa za Valenciju i zabio jedan gol, i to najbrži u povijesti kluba, nakon samo 9 sekundi ogleda protiv Almerije.

Najljepše razdoblje karijere Keita je proveo u Barceloni za koju je nastupao od 2008. do 2012. godine. Upisao je 119 ligaških nastupa za katalonsku momčad i zabio 16 golova.

Keita je profesionalnu karijeru započeo u redovima Marseillea otkud je preselio u Lorient, a zatim Lens. Prvo profesionalno iskustvo van Francuske imao je u Sevilli gdje je proveo jednu sezonu prije nego je otišao u Barcelonu. Uslijedila je avantura u Kini u Dalian Aerbinu, a zimus je došao na šest mjeseci u Valenciju u kojoj je pokazao da još uvijek može igrati na visokoj razini.

Za reprezentaciju Malija Keita je odigrao 88 utakmica i zabio 24 gola.

Senderos potpisao za Aston Villu

Švicarski nogometni 29-godišnji reprezentativac Philippe Senderos, bivši branič Arsenala i Fulhama, potpisao je dvogodišnji ugovor za Aston Villu…

Postao je Senderos, koji će nastupiti za švicarsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prvo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku koje je potpisao Villin menadžer Paul Lambert.

Oduševljen sam što sam postao novi član Aston Ville, velikog kluba sa značajnom poviješću. To je značajan korak u mojoj karijeri. Znam da ću se morati tek izboriti za mjesto u jakoj konkurenciji suigrača kao što su Ron Vlaar, Ciaran Clark, Nathan Baker i Jores Okore – izjavio je Senderos.

Senderos je igrao za neke velike klubove i bio je oslonac Arsenala na putu do finala Lige prvaka 2006. godine. Doveli smo uistinu iskusnog igrača i to je važan potez našeg kluba – istaknuo je menadžer Paul Lambert.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:01