ŽUSTRA RASPRAVA

BUKA NA SUDU Sudac naredio Ugarkoviću i Sharbiniju: 'Nagodite se ili ću vas ja nagoditi!'

Nagodba je u interesu Sharbinijevima. Pod kojim uvjetima, dogovorit će Jamal i Ugarković. Ukoliko ne uspiju - čekat će sudski pravorijek. Još tjedan dana
 Tom Dubravec / CROPIX

Ročište na Arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog saveza u predmetu Anas Sharbini trebalo je biti posljednje i vjerojatno će i biti prije konačne odluke. No, predsjedavajući, sudac Ivica Veselić, dao je još jednu prigodu obitelji Sharbini kako bi se nagodila s negdašnjim Anasovim zastupnikom Sanjinom Ugarkovićem kojem Anas duguje 144.000 eura (na ime 1.440.000 tj. iznosa za koji je 2008. potpisao četverogodišnji ugovor s Hajdukom).

Rasprava je pred sucem Veselićem trajala satima. Saslušavanje svjedoka, kristalno jasna sjećanja na činjenice koje bi mogle ići u prilog, iznenadne "amnezije" kada bi na dnevni red došle teme koje znači da se prema slovu zakona (ugovora) mora posegnuti u džep. Kada je sudac vidio da vrijeme prolazi "u prazno" lijepo je "zamolio" da iz sudnice odšeću svi osim tužitelja, poslovnog čovjeka i nekad Anasovog agenta Sanjina Ugarkovića te - Jamala Sharbinija (jasno je, naravno, i sucu zagrebačkoga Županijskog suda, tko zapravo odlučuje).

Pa su i Ugarković i Jamal, poslije gotovo sat vremena rasprave u šestero očiju, dobili jasnu sučevu poruku:

- Imate još jednu odgodu, ovoga puta od tjedan dana. Kada se vratite neka to bude s konstatacijom "Nagodili smo se". Ako to ne učinite onda ću vas ja "nagoditi" tj. presuditi.

Nagodba je u interesu Sharbinijevima. Pod kojim uvjetima, dogovorit će Jamal i Ugarković. Ukoliko ne uspiju - čekat će sudski pravorijek. Još tjedan dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:36