'ŠOLTINA' PREMIJERA

BURIĆ DEBITIRAO POBJEDOM Hajduk svladao Domžale na utakmici zatvorenoj za novinare

Dosad je bilo zabrana za gledatelja, nakon Poljuda možda će uskratiti igru i na travnjaku, kad već na njoj umije izniknuti kukasti križ, svastika, a ova u Slovenskoj Bistrici bila je zabranjena za gledatelje i – novinare!
 Duje Klarić/cropix

Hajduk je pobijedio Domžale, to je već vijest, dobre vijesti za navijače "bijelih" na premijeri. Počelo je slabo prvih petnaestak minuta, ali je energija s kojom su "bijeli" ušli u meč ubrzo prevagnula na splitsku stranu.

Domžale su u istom trenutku priprema kao Hajduk, idu u Europu kad i "bijeli", njihov je trener Luka Elsner, Markov sin, Brankov unuk, za one koji znaju nešto više o starim vremenima baluna...

Hajduk živahan, okomit, to je prva značajka koju smo "ubrali". Od novaka istakao se Radčenko, prodorima, stvorio je treći gol. Od starih veseli povratak Malokua, dao je gol na premijeri. Dobar Tudor na lijevom beku.

Inače, neobična premijera u sezoni što se reportera tiče, ajde da i to doživimo, utakmica zabranjena za - novinare!

Dosad je bilo zabrana za gledatelja, nakon Poljuda možda će uskratiti igru i na travnjaku, kad već na njoj umije izniknuti kukasti križ, svastika, a ova u Slovenskoj Bistrici bila je zabranjena za gledatelje i – novinare!?

Nije da se žalimo, snašli smo se, hvala gospodinu Marijanu Štimecu, prijatelju Ivana Veštića, Štimec je bio višestruki prvak bivše države u bacanju kugle i Marijan je vezan za grad podno Marjana, iz nekih davnih doba, šezdesetih. A sad zaslužuje nagradu za fair-play, da novinari u redu obavljaju svoj posao. Otvorio nam je rezervna vrata...

Ne razumijemo da nas je gospođa Tina, ako smo dobro razumjeli njeno ime, jedna od direktorica Domžala uputila iza ograde, s one strane žice, a čvrsto zatvorila pristup tribinici stadiona u Bistrici. Nisu pomagala ni telefonska uvjeravanja predsjednika Hajduka Marina Brbića da (nam) to ne radi, kad već ni ovdašnje rukovodstvo Hajduka nije uspjelo pomoći u objašnjavanju da to što radi nema smisla. Ništa.

Navodno su lani Domžale u nekoj sličnoj prigodi platili 8000 eura kazne, kad nisu do kraja poštovali odluku o susretu iza zatvorenih vrata, pa su se prestrašili i novinarskog prisustva ovog toplog, oblačnog slovenskog predvečerja.

Objasnili smo im da je Hajduk prošle jeseni zbog toga što navijači nisu pripušteni na Maksimir odbio igrati najveći hrvatski derbi i da će vidjeti oni...

No, nije ih bilo briga, a nije bilo realno očekivati da netko iz Hajduka Domžalama kaže "ne puštate novinare koji nas prate"? E, pa nećemo igrati u Slovenskoj Bistrici, ako im ne otvorite vrata...

Iduću utakmicu Hajduk bi trebao igrati već u subotu, vjerojatno opet iza zatvorenih vrata, bit će opet povuci-potegni i morat ćemo zbog čitatelja ponovno pronaći neki čardak ni na nebu ni na zemlji, da gledamo ono što bi moralo biti "zaprto za javnost".

Bilo je dosad zatvorenih utakmica, po Sloveniji, sve do minhenskog Freisinga, kad se krišom igralo u navlakama, usred zabrane HNS-a, a prvi put je da - novinarima zabranjuju. Ne dopuštaju.

No, da se vratimo Hajduku, to je jedino bitno, šta vas briga odakle smo gledali utakmicu, gledali smo je. Ima nešto obećavajuće u ovoj pobjedi "bijelih". Nećemo u talambase radosti, ali analizirat ćemo ovu pobjedu.

Bilo je dosad poraza od Domžala i te kako i ovo je dobar znak za "bijele".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:57