BOD GA NE ZANIMA

Čačić: Na Kantridi ćemo se postaviti - goropadno!

Mi nećemo ići na glavu kao oni što su najavili, nego ćemo ići s glavom i cilj je iz utakmice izaći čitavi - rekao je strateg Dinama upči teškog gostovanja
 Nenad Dugi/CROPIX

Dinamo u 9. kolu domaćeg prvenstva čeka najteži dosadašnji ispit u HNL-u. U Rijeci Modre čeka paklena atmosfera i suparnik koji je u laganoj euforiji nakon dvije uzastopne poobjede. Svjestan je toga i trener Ante Čačić.

- Čeka nas gostovanje na Kantridi gdje su uvijek neizvjesne utakmice, a ovoga puta domaćini posebno puno očekuju. Naravno, imaju cijelu novu momčad i čeka nas sjajna nogometna atmosfera te momčad koja pobjedama nad Hajdukom i Slavenom pokazala svoju kvalitetu te dizanje forme - rekao je trener na početku pa nastavio:

- Mi ćemo učiniti sve da bi zadržali čelnu poziciju i kroz Kantridu prošli neokrznuti. Što to znači? Uvijek je bolje dobiti nego odigrati neriješeno, goropadno ćemo se postaviti i kroz dominaciju doći do onoga što nas zanima; igrat ćemo na pobjedu - jasan je bio strateg Dinama koji u utakmicu ulazi nakon teške utakmice Lige prvaka s Portom: - Za mene će biti važno vidjeti kako će momčad reagirati nakon europske utakmice; to je vrlo bitan trenutak - "prebacivanje" iz Lige prvaka na domaće prvenstvo. Iz tog aspekta su nam pune tribine i dobra atmosfera koja nas čeka u Rijeci čak i dobra stvar.

Gdje je Rijeka najopasnija?

- Svakako su najveća opasnost njihovi prekidi gdje visina dolazi do izražaja. Naravno, i atmosfera oko njih im ide na ruku, a baš je to ono što mi, nažalost, na Maksimiru nemamo - smatra trener te nastavlja o teškom rasporedu koji čeka Dinamo sljedećih dana: - Ulazimo u seriju utakmica koja će dosta toga reći o nama. Rijeka u gostima, Hajduk doma pa idemo u Koprivnicu; to su tri utakmice protiv tri najbolje momčadi, a između je još i Liga prvaka te gostovanje u Kijevu.

Za kraj je trener Modrih rekao kako nikada u svojoj karijeri nije poražen na Kantridi te je slikovito poručio:

- Mi nećemo ići na glavu kao oni što su najavili, nego ćemo ići s glavom i cilj je iz utakmice izaći "čitavi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 02:59