DOJMOVI TRENERA

Čačić: Nismo pali u formi, samo nas gol nije htio; Krstičević: Dinamo je zasluženo slavio

 Damir Krajac / CROPIX

Nije bilo dvojbe na kraju utakmice kod oba trenera. Dinamo je zasluženo pobijedio i to zato što je u ovom trenutku mnogo bolji od Hajduka. Potvrdio je to i Mišo Krstičević.

- Dinamo je zasluženo slavio, imali su mnogo šansi, čestitam im na pobjedi - započeo je Krstičević.

Premda je Hajduk poveo u 33. sekundi, pokazalo se to kao “izolirani incident”.

- Da, naš početak bio je fantastičan, no kada nam nedostaje jedan igrač odmah smo u velikim problemima. Još nam se ozlijedio i Stojanović, a prije toga nije mogao zaigrati ni Jozinović i tu smo došli u velike probleme. Kod Dinama nije takav slučaj, njima kada jedan nedostaje oni ubace još možda nekog boljeg - priznao je strateg Splićana.

Njegova momčad pokušala je otvorenim gardom odigrati od samog početka, no osim početnih deset minuta bili su cijeli susret primorani na obranu.

- Željeli smo se nadmetati, ali teško ova mladost može biti ravnopravna s Dinamom. Oni su ipak mnogo iskusniji. Vidjelo se da nam kopni snaga kako se dvoboj bliži kraju. Nismo ih mogli pratiti. Sada imamo nekoliko utakmica doma, vjerujem da ćemo uspjeti smanjiti tu razliku od osam bodova - zaključio je Krstičević, a na njegovu se priču nadovezao slavljenik Ante Čačić, kojem su igrači pobjedom u najvećoj utakmici u Hrvata čestitali 59. rođendan.

- Istina, primili smo taj gol, bila je to pogreška cijele desne strane, ali me raduje kako smo reagirali nakon njega. Nije nas to ni šokiralo niti zbunilo, naprotiv. Veseli me što smo odmah uspostavili svoju igru, znali smo kako treba igrati protiv njih i golovi su morali doći - uvodno je izlagao Čačić, a na pitanje je li njegova momčad na putu povratka forme, odmah se usprotivio:

- Mi nismo pali u formi, niti ćemo tako skoro pasti u formi. Nije nas htio gol, ali igra je bila na pravoj razini.

Dinamo je ovom pobjedom napravio odmak na ljestvici, pred Hajdukom je prednost osam bodova.

- Nadam se da ostali kandidati neće posrtati. Jer teško je držati momčad u tonusu, ako je razlika velika - nada se Čačić koji se osvrnuo i na srijedu i dvoboj u Kijevu.

- Moramo otići tamo svjesni da još ništa nije izgubljeno. Pred nama je još pet utakmica u kojima možemo izboriti europsko proljeće - zaključio je slavljenik, žaleći što Halilović u svom debiju nije zabio, jer mu je Krstanović oteo tu prigodu.

- Tako vam je kod strijelaca, oni su uvijek gladni golova - sa smiješkom je prokomentirao Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 17:40