PRESICA UOČI TURSKE

ČAČIĆ PRED UTAKMICU KARIJERE 'Momci mi daju vjeru da će Hrvatska napraviti dobar rezultat!'

 Ronald Goršić/CROPIX / CROPIX

Ante Čačić je pred svoju vjerojatno najveću utakmicu karijere kazao kako je neizmjerno ponosan što je izbornik naše nacionalne vrste, ali i da su svi igrači isto tako ponosno što su došli na ovakav nogometni festival.

- Na ovo prvenstvo ulazimo s ambicijama, imamo roster iznimno kvalittenih igrača, iza sebe su ostavili sjajnu sezonu, protkana je dečkima koji iza sebe imaju dva europska i jedno svjetsko prvenstvo. Unutar reprezentacije imamo odličan miks. Protiv Turaka ćemo napraviti sve da utakmicu odradimo autoritativno, ova generacija je sigurno ona koja može izaći iz sjene Vatrenih. Tursku smo skenirali i analizirali, idemo danas po pravi rezultat - kazao je Čačić.

Strani novinari su najviše govorili od Modriću i Rakitiću, ali Čačić je nabrojio i ostale naše zvijezde.

- Najbitnije će biti da se naša pojedinačna kvaliteta stavi u službu momčadi. Onda sam siguran da ćemo se veseliti.

Na pitanje je li mu sutrašnja utakmica najvažnija u karijeri, Čačić je odgovorio.

- Imao sam mnogo utakmica, svaka prva je najvažnija. Naravno da je ova s Turskom posebno bitna jer se radi o Europskom prvenstvu. Znam se nositi s pritiskom, ali najvažnije jest kako će izgledati naša momčad. Moj trenerski put je bio put, s mnogo prepreka koje je trabalo svladati. Isto tako, ova naša reprezentacija je prošla kroz puno nedaća koje je trebalo apsolvirati. Uspjela je, na to smo svi ponosni. Naši momci mi daju dodatno samopuzdanje i vjeru da će Hrvatska napraviti dobar rezultat!

I izbornik je rekao nešto o našim navijačima.

- One koji rade nerede ne zovem hrvatskim navijačima! To su oni koji reprezentaciji ne žele dobro. Na prave navijače sam ponosan - zaključio je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:20