IZBORNIKOVA NAJAVA EURA

ČAČIĆEV INTERVJU 'Naši igrači su u najboljim godinama i mogu se nositi sa svima na svijetu'

 Damir Krajac / CROPIX

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić najavio je u video intervjuu za službenu web-stranicu HNS-a nadolazeće Europsko prvenstvo u Francuskoj, prokomentirao skupinu i otkrio ciljeve Hrvatske na Euru.

Upitan za atmosferu u i oko reprezentacije uoči Eura, Čačić je rekao:

"Optimizam koji se pojavio u hrvatskoj javnosti ima svoje uporište u činjenici da su naši igrači u najboljim godinama, s dosta iskustva s velikih natjecanja, da su se etablirali u najboljim europskim ligama, da su standardni igrači i nositelji igre u klubovima poput Barcelone, Real Madrida, Juventusa i drugih, i to nam daje za pravo da nam samopouzdanje buja".

Hrvatsku u Francuskoj čekaju teški suparnici u skupini, Češka, Španjolska i Turska. Evo kako je Čačić prokomentirao konkurenciju.

"Činjenica je da su sve reprezentacije u našoj skupini bile nosioci svojih skupina. Skupina je respektabilna i vrlo kvalitetna. O Španjolaskoj ne treba previše govoriti, to je reprezentacija koja ima silni motiv da učini nešto što nikome do sada nije uspjelo, da tri puta bude prvak Europe za redom. Ž

Dakle, motiva im neće nedostajati. Češka je vrlo mlada i poletna ekipa koja igra moderan nogomet, okomito i brzo. S Turskom smo se često susretali i uvijek je bilo neizvjesno", rekao je Čačić i ponovno naglasio:

"Da bismo prošli skupinu, naši najvažniji igrači moraju biti zdravi...a Hrvatska se može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu", dodaje Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:33