KONAČAN POPIS

ČAČIĆEV ODABIR IZNENADIO JE PUBLIKU Otpisao je igrača kojeg su navijači željeli na Euru

 Damir Krajač / Cropix

Nepoznanica više nema, svi putnici za Euro se znaju. Pored vratara Zagreba Dominika Livakovića s popisa za Euro otpali su branič Duje Ćaleta Car, Alen Halilović, te Domagoj Antolić. Oni koji su 'preživjeli' su Ante Ćorić, Duje Čop i Marko Rog.

Zanimljivo je kako je Halilović u anketi Jutarnjeg lista bio igrač koji je dobio najmanji broj glasova, tek 23.9%, na upit koji su glavni favoriti za otpadanje sa Čačićevog popisa. Antolić je i u anketi dobio najveći broj glasova (81.3%) kao glavni kandidat za otpadanje, dok je Ćaleta Car bio treći igrač s najvećim brojem glasova (61.6%).

Mnogi navijači zacijelo se neće složiti s ovakvim Čačićevim odabirom, ponajprije udaljavanjem Halilovića. Ali izbornik je odlučio i imao je svoje objašnjenje.

"Odluka zaista nije bila lagana, jer su svi koji su bili ovdje to i zaslužili igranjem za klubove i zavidnom formom, a zajedničke su nam pripreme bile veliko zadovoljstvo. Stariji su mi igrači rekli da se ne sjećaju kada je bila ovakva koncentracija kvalitete na treninzima", rekao je Čačić.

"Morao sam gledati gdje je najmanja šteta, a najveća korist da netko bude s nama 10, 15 ili više dana, a da ne igra. Marko Rog i Ante Ćorić prepoznati su kao igrači koji dolaze, u mladoj su reprezentaciji skrenuli pozornost na sebe i ovo im je nagrada. Rog može pratiti ritam europskih utakmica i iskoristiv je na više pozicija", dodao je Čačić.

Svi otpisani igrači ostaju na oprezu ukoliko se ukaže potreba ili ako netko otpadne zbog ozljede. Upravo se na posljednjem treningu ozlijedio Vedran Ćorluka.

"Dobio je nezgodan udarac u stopalo i nadam se da će sve biti u redu. Potvrdu ćemo imati u srijedu ujutro nakon magnetske rezonance", zaključio je Čačić.


REPREZENTACIJA HRVATSKE:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

VEZA: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter) Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Marko Rog (Dinamo Zagreb)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Malaga)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:02