PROBA ZA BRAZIL

CAHILL PRIJETI 'Želimo da Hrvati nakon utakmice kažu da više ne žele igrati s tim Australcima'

Cahill je neposredni svjedok 'one' utakmice Hrvata i Australaca na SP-u 2006. godine u Stuttgartu

Najstariji australski reprezentativac (6. prosinca 1979.) u Brazilu bit će Tim Cahill, član New York Red Bulla, koji će na ovom SP-u igrati špicu, budući da se Robbie Kruse ozlijedio.

Cahill je neposredni svjedok “one” utakmice Hrvata i Australaca na SP-u 2006. u Stuttgartu, posljednje u skupini, čiji je ishod (2-2) u osminu finala pogurnuo “klokanometaše”.

- Proći kroz taj dvoboj bio je jedan od najvećih i najponosnijih trenutaka australskog nogometa. Hrvatska je imala jako dobro posloženu momčad, kao i mi, no pokazalo se koliko borbenog duha imaju Australci i koliko smo poštovanja te večeri zaslužili.

Cahill je tada odigrao svih 90 minuta iza isturenog napadača Marka Viduke, a Bresciano je ušao u 71. umjesto Mile Sterjovskog. Niko Kovač zabio je za 2-1 u 58. minuti, a Harry Kewell izjednačio u 79.

- Sad se ponovno sastajemo s Hrvatima i bit će nam to dobar ispit. Nikome neće biti lako s nama. Želimo da Hrvati, ali i ostali, kad odu s terena, kažu da više ne žele igrati s tim Australcima, poručio je Cahill.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:39