VLATKO MARKOVIĆ

'Četiri-pet mojih Bosančerosa je nešto brljalo po Njemačkoj'

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza ponovio je ono što je dan ranije kazao glavni tajnik Zorislav Srebrić, da Uefa ne dopušta objavljivanje detalja akcija protiv manipulatora dok traju predistražne radnje
Zagreb, 140710.Tematska Skupstina Hns-a u hotelu Sheraton.Na slici: Vlatko Markovic predsjednik Hns-a.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Suprotno običajima, Vlatko Marković osobno se pojavio pred novinarima nakon redovne, 35. sjednice Izvršnog odbora čija je glavna tema bila pod točkom "razno": nedopušteno klađenje.

- U cijeloj ovoj priču potpuno surađujemo s Uefom i postupamo u dogovoru s njom, a situaciju u kojoj se nalazimo stvorili su mediji. Slovenija, Austrija, Mađarska i Srbija imali su ovu priču prije nas, ali nigdje ne postoji tolika briga medija kao u Hrvatskoj. Da se razumijemo, novinari su krivi jedino za laži, a za sve ostalo nema problema. Sve se može ispitati na licu mjesta u Njemačkoj, gdje je četiri-pet mojih Bosančerosa nešto brljalo, ali to nema veze s HNS-om - kazao je Marković, a na izravno pitanje novinarke s Nove TV, hoće li pjevati istu pjesmu i ako se dokažu sumnje, predsjednik HNS-a je šeretski uzvratio:

- Jedino s vama u duetu, ha, ha ha!

Zoran Cvrk, u ime Saveza verificiran u Uefi kao povjerenik za suzbijanje nedopuštenog klađenja, pročitao je priopćenje HNS-a u kojem se ne bježi od činjenice koju su otkrili njemački istražitelji, da je ilegalnih aktivnosti bilo, ali se zauzeo jasan stav da krivcima, ukoliko budu iz nogometne obitelji, nema oprosta.

- Dosadašnja saslušanja imala su svrhu raščiščavanja sumnji, a konzekvence su moguće ako bude dokaza. Nemamo povratnu informaciju o rezultatima svjedočenja Zorana Mamića u sjedištu Uefe, dok suca Brunu Marića nisu zvali u Nyon, što ne znači da neće - kazao je Cvrk.

O ostavci Zorislava Srebrića, za koju je dan ranije glavni tajnik nespretno ostavio mogućnost, jasno, nije bilo ni govora, a Marković je iskoristio prigodu da pohvali Savez:

- Nikad nismo bolje stajali financijski, a nagradit ćemo novčano i našu Sandru Perković.

Dodajmo da je izglasano da će se Superkup ubuduće igrati u dvije utakmice, ali bez produžetaka, s 11-eracima odmah nakon 90. minute ako je neodlučeno.

Brleković okrenuo ploču: Nema dokaza, sve je ovo SF

Ivan Brleković je dao ostavku na sudjelovanje u Komisiji čiji je povjerenik Cvrk, ali ostaje član IO-a i dopredsjednik Saveza. U petak se posuo pepelom na svoje ranije izjave:

- Kad sam govorio o sitnim i krupnim ribama, pod krupnim sam mislio na organizatore ilegalnog klađenja u inozemstvu, a ne kod nas. Činjenica je da konkretnih dokaza za ljude pod plaštom HNS-a nema, trenutno je sve u fazi znanstvene fantastike. Bio sam državni odvjetnik i javni tužitelj, znam dobro kako bez konkretnih dokaza ne smije biti optuživanja pojedinaca - poručio je Brleković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:18