VRSNI PREGOVARAČ

Ćiro će za vođenje kineske olimpijske reprezentacije zaraditi okruglih milijun dolara!

Ćiro je dogovorio sve detalje jednogodišnjeg ugovora s olimpijskom reprezentacijom Kine. Svečani potpis stiže u subotu, a kuloari tvrde kako je ‘tata’ ispregovarao milijun dolara. Okruglo
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Nogometom je Ćiro Blažević sredinom sedamdesetih zarazio Švicarsku. Dva desetljeća nakon toga bacio je u trans Hrvatsku. Kada je Džeku i ekipu umalo odveo na SP u Južnu Afriku, prozvali su ga ujedinitelj BiH, a status ikone ima i u Iranu.

Miroslav Ćiro Blažević od subote će staviti i petu izborničku recku svog trenerskog portreta. U Pekingu će staviti autogram na jednogodišnji ugovor s olimpijskom reprezentacijom Kine.

- Sve smo se dogovorili - javio se Ćiro iz prijestolnice Kine. Euforija u glasu je bila primjetna. Pronašli smo ga kod krojača.

- U subotu mi spremaju veliku feštu pa moram obući njihovo tradicionalno odijelo. Evo, osjećam se kao kineski car - pohvalio se trener svih trenera. A za pohvalu je bilo i njegovo pregovaračko umijeće. U ovih nekoliko dana povuci-potegni pregovora, navodno je stari lisac finu cifru ispregovarao. Kolika je cijena tih idućih 365 dana koliko će Ćiro provesti u emigraciji?

- Nećemo o novcu. Nije pristojno.

Mi smo čuli da je cifra okrugla. Milijun dolara po sezoni.

- Meni je veća satisfakcija što me u ovim godinama priznaju kao stručnjaka kojem daju u ruke talentiranu generaciju - rekao je Ćiro.

A što ga čeka otkrio je u nastavku razgovora.

- Velika selekcija prije svega. Očekujem pomoć od trenera s ovih naših područja kojih je velik broj u Kini. Kada napravimo taj dio posla, sredinom siječnja idemo na pripreme u Antalyju.

U Turskoj Ćiro Blažević namjerava odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Možda s Dinamom i Hajdukom kojima je Antalyja redovita baza zimskih priprema.

- Vidjet ćemo.

Ime pomoćnika ili više njih Ćiro još uvijek drži za sebe. Ne sumnjamo da je konkurencija strašna.

- U subotu ćete doznati sve detalje.

Prvu službenu utakmicu olimpijska reprezentacija ima u lipnju. Pred njima su kvalifikacije koje im omogućuju prolaz u skupinu u kojoj će se tražiti viza za London 2012.

- Do sada Kina i nije bila baš uspješna u tim kvalifikacijama. Vrijeme je da to promijenimo - završio je Ćiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:51