TRENER SVIH TRENERA

Ćiro: Dok ovdje vladaju Medići, mi moramo u daleku Kinu

Razdaljina od desetak tisuća kilometara nije otupila gnjev Ćire Blaževića na svog bivšeg predsjednika u Kranjčevićevoj ulici
Bosnia's coach Miroslav Blazevic gestures during their World Cup 2010 playoff qualifying soccer match against Portugal at the Estadio da Luz stadium in Lisbon, November 14, 2009. REUTERS/Jose Manuel Ribeiro (PORTUGAL SPORT SOCCER)
 Reuters

ZAGREB - Pratio sam tvoje afirmativno štivo o Mediću - dočekao nas je Ćiro na volej.

Prizvuk ironije? Svakako. Ne može trener zaboraviti način na koji se rastao s predsjednikom Zagreba. Sumnjamo da će Medić pronaći svoj put do liste “Skype prijatelja” Ćire Blaževića. Ako i pronađe, razgovor neće biti nimalo ugodan.

- Bio sam ogorčen kad sam vidio da želi izbaciti Štimca. Znaš li što je Štimac, a što Medić u hrvatskom nogometu? Zamisli, ti napišeš da je on napravio Veslačku. Lako je napraviti nešto tuđim novcem. Mamić bi za taj novac napravio stadion - u dahu je rekao Ćiro, evidentno ogorčen na svoga bivšeg poslodavca.

- Nije kriv Štmac ili Ćiro, nego predsjednik koji misli da zna. Ćiro mu je sa Zagrebom bio treći i donio pet milijuna eura od prodanih igrača. A on će meni da nisam trener i da može bolje od mene. Rekao sam mu: ‘Doći ćeš na niske grane ako provodiš svoju doktrinu’. Pitam ja svoje Zagrepčane koji viču ‘Ćiro pederu’, tko je sada tu peder.

Ni u dalekom Šangaju Ćiro ne može preboljeti činjenicu da ga je Medić natjerao u novo progonstvo.

- Netko će reći čemu ja tako bezočno konstatiram negativnosti oko Medića, ali dao mi je ruku, pogledao u oči i rekao: Ćiro, dogovoreno. Prevario me. Ali neka. Može doći i Štimac, Ćiro ili Petković, nema tu sreće. Kada te Bog hoće kazniti za nepravde, male su šanse da se spasiš.

U dalekoj Kini oštrica, dakle, nije otupjela.

- Puno toga mi nedostaje, ali radim i tako se zaokupiram. Činim značajnu žrtvu s obzirom na svoju dob. Nisam zaslužio da šljakam, nego da se odmaram. No, dok u hrvatskom nogometu vladaju Medić i ‘ala Medići’, mi moramo u daleku Kinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:28