ČAČIĆEV IZBOR

ĆIRO O POTEZU IZBORNIKA 'Izborom Šimunića u stručni stožer žele samo baciti narodu prašinu u oči. To je politička odluka'

Najuspješniji izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji je s njom 1998. godine na SP u Francuskoj osvojio brončanu medalju Miroslav Ćiro Blažević nije želio posebno komentirati izbor Ante Čačića.
 Cropix/Marko Todorov

"Sine, to je uistinu bilo jednoglasno jer je o tome odlučivao samo jedan glas", izjavio je u utorak za Hinu popularni Ćiro.

"Razočaran sam kao i većina ljudi u Hrvatskoj, ne toliko izborom Čačića protiv kojeg nema ništa nego načinom na koji je on izabran. Šuker i društvo igraju neku čudnu igru i prodaju demagogiju. Najgore je to što su zgadili nogomet narodu i što su zatrovali atmosferu oko reprezentacije. Narod više nije motiviran da dolazi na utakmice i podržava reprezentaciju koja je nekad bila njegova svetinja", rekao je Blažević.

Bivši izbornik i u imenovanju Joea Šimunića u stručni stožer vidi ruku politike.

"Izborom Šimunića u stručni stožer žele samo baciti narodu prašinu u oči. On je popularan kod publike i time žele umanjiti negativnu reakciju javnosti na izbor Čačića. To je više politička nego logička odluka", zaključio je Ćiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:17