KINA LOVI LONDON

Ćiro: Oči nacije uprte su u moje izabranike

Ćiro Blažević završio je egipatski dio priprema s olimpijskom reprezentacijom Kine. U posljednji su tren napustili Kairo
 Admir Buljubašić / Cropix

ZAGREB - Nakon što je završio avanturu po Egiptu, Ćiro Blažević od ponedjeljka je ponovno stanovnik grada pod Sljemenom. Svježeg izgleda, preplanuo pod afričkim suncem Ćiro nam je razbio svakodnevicu posjetom redakciji Jutarnjeg lista.

- Iskustvo me naučilo da se ne smijem bojati, ali nije bilo lako sve to gledati. Zamislite, Egipat ima šest milijuna vojnika i svi bi mogli izaći na ulicu - pojašnjava nam izbornik olimpijske reprezentacije Kine koji je svoje igrače preko Dubaija poslao za Peking, dok je on preko Beča stigao u Zagreb.

- Na kairskom aerodromu me prepoznao jedan službenik “Austrian Airlinesa” i ponudio mi prijevoz do Beča. Ali, nije izdržao da ne kaže kako je Otto Barić veći trener od mene. Skoro sam ga odbio - smije se dobro raspoloženi Ćiro koji u miru Zagreba skicira planove kako ostvariti cilj koji su u Pekingu stavili pred njega: nastup na olimpijskim igrama u Londonu 2012.

- Reprezentacija Kine bila je loša na Azijskom kupu, pa su oči nacije uprte u moje izabranike. Nije lako nositi tu hipoteku na leđima, ali ne dam se. Na ovim pripremama sam se uvjerio da raspolažem kvalitetnim materijalom, no bit će teško - podvukao je “trener svih trenera” koji je nedavno zaintrigrirao cijeli Kvarner najavom ulaganja u Rijeku.

- Emotivno sam vezan za Kantridu. Od tamo je krenula moja karijera i uvijek joj se rado vraćam. Razgovarao sam s jednim bogatim kineskim poduzetnikom koji je načelno pristao uložiti sredstva u Rijeku i stadion Kantrida ali pod uvjetom da ja budem tamo. Samo ću reći kako nisam ostao hladan na tu mogućnost.

Emotivno je vezan i uz Dinamo u kojem su navodno počele pucati niti koje vežu Mamića i Halilhodžića.

- Mislim da je to samo nagađanje medija. Nije dugo bilo nekog cirkusa, pa ga se želi stvoriti - detektirao je Blažević koji će se u Zagrebu odmarati nekoliko dana, a potom slijedi povratak u realnost Kine.

- Tek kad dođem ovdje, shvatim kako je nostalgija bolji izbor!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 06:32