MODRI PROTIV ZAGREBA

Ćiro otkriva uoči gradskog derbija: 'Mamić za moju glavu daje duple premije'

'Možda nekoga čudi, ali nemojte podcijeniti Zdravka Mamića. Dovoljno je dugo u nogometu i ima dovoljno mudrosti da zna kako bi mu se svlačionica mogla opustiti nakon Lige prvaka'
 Damir Krajač/CROPIX

Malotko bi rekao da će Zdravko Mamić propustiti to zadovoljstvo da uzvrati Ćiri Blaževiću na rafalnoj paljbi kojom je “trener svih trenera” u posljednje vrijeme gađao vlastodršce HR nogometa. I dok “Facebook izbornik” nije odolio, pa u Rijeci kao krpom prebrisao činjenicu da je Ćiro bio jedan od najvećih njegovih zagovornika i jedan od rijetkih koji mu je držao štangu pri napadu na Vlatka Markovića, Mamić je mudro zašutio.

Iako ga je vjerojatno svaka kumova poslanica gađala u srce, ovoga puta nismo čuli neku na tragu one čuvene: “Ne treba četnik niti Ahmadinedžad kad imaš Hrvata, Ćiru, za kuma...”

Demagogija za mase

No, zato je Ćiro u formi. U svakom svom istupu ispali par projektila na Rusanovu...

- Pa ono što sam napravio za hrvatski nogomet daje mi za pravo da kažem što mislim. Ja sam, za razliku od nekih, samo iskren. A siguran sam da šira masa prepoznaje njihovu demagogiju - kazao je Ćiro u predvečerje gradskog derbija.

Nije mu lako ovih dana. Zagreb tabori na dnu, 2. liga je sve bliže, a u nedjelju u Kranjčevićevu dolazi Dinamo koji vida rane od Lige prvaka.

Neki već trljaju ruke zbog eventualnog susreta Ćire i Mamića, iako smo sigurni da će se u ulici pjesnika zaobići u širokom luku, a u gradskim se kuloarima čula priča kako je izvršni predsjednik Dinama igračima obećao dvostruku premiju za pobjedu nad kumom.

Lova najbolji stimulans

Iako je to teško povjerovati, jer za plaću kakvu primaju Mamić im jedino može oduzeti lovu ako Dinamo ne dobije s hendikepom, Ćiro je čuo istu priču i smatra da ona “drži vodu”.

- Možda nekoga čudi, ali nemojte podcijeniti Zdravka Mamića. Dovoljno je dugo u nogometu i ima dovoljno mudrosti da zna kako bi mu se svlačionica mogla opustiti nakon Lige prvaka. A lova je ipak najveći stimulans - tumači Ćiro Blažević koji je za posljednji trening uoči gradskog derbija najavio razgovor sa svlačionicom na temu Dinamovih premija...

- To mi je jako bitno u pripremi utakmice. Moram upozoriti svoje dečke - otkrio je trener koji je svjestan važnosti utakmice u nedjelju.

- Sine, borim se za goli život. I sve ću učiniti da uzmem bodove Dinamu koji je veliki favorit. Igru iz Lige prvaka pokušat će ispraviti protiv Zagreba i svjestan sam što nas čeka u nedjelju - poručuje Ćiro iz svoje baze u Veslačkoj ulici.

Dobre vijesti stigle su od liječničke službe koja je osposobila Pelaića.

- Taj mi je bitan igrač u koncepciji.

Igrači daju optimizam

Osim njega, ima tu još nekoliko imena. Besart Abdurahimi i Mateo Pavlović igrači su za veliku scenu i opasnost po Dinamo u nedjelju...

- Kao da ja to ne znam. Pa nisi otkrio Ameriku kada mi to kažeš. Imam tu igrača koji mi daju optimizam uoči Dinama - zaključio je Ćiro Blažević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:35