VJEČITI DERBI

Crvena zvezda i Partizan pretvorili Beograd u ratnu zonu

Ono što bi stalo na kraj strahu i neredima u budućnosti, jest primjenjivanje zakona. A neke promjene su i stupile na snagu. Točnije, produljenje najdužeg trajanja pritvora u kaznenom postupku s osam na 30 dana
 CROPIX

ZAGREB - Uoči derbija između Crvene Zvezde i Partizana, beogradski gradonačelnik Dragan Đilas izdao je alarmantno upozorenje jer se 'vječiti derbi' igra u trenucima dok se huliganski izgredi iz Italije i 'parade ponosa' još uvijek mnogima u Srbiji, ali i dalje, vrte pred očima.

- Živite li pokraj stadiona, preparkiraju svoje automobile na neka sigurnija mjesta - rekao je Đilas, i zapravo otkrio kako su mu ruke vezane po pitanju huligana. Oni očito čine što žele, zbog čega strah Beograđana i ne treba čuditi. Osjećaju se kao da ih nema tko zaštititi.

Ono što bi stalo na kraj strahu i neredima u budućnosti, jest primjenjivanje zakona. A neke promjene su i stupile na snagu. Točnije, produljenje najdužeg trajanja pritvora u kaznenom postupku s osam na 30 dana za kaznena djela s elementima nasilja te da se pritvor može odrediti za kazneno djelo za koje je moguća kazna od pet i više godina. Prvotno je bilo predviđeno da se pritvor može odrediti za kaznena djela za koja je moguća kazna viša od deset godina

Iako je već od ovog derbija zakon u primjeni, Beograđani ne miruju. Dočekali su relativno miran početak utakmice, ali dan je mlad, više strahuju od onoga što slijedi poslije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 23:51