APSOLUTNI HEROJ DANA

Danski kapetan je Eriksenu prvi pružio pomoć, zaštitio ga od kamera i tješio njegovu djevojku

U najtežim trenucima Simon Kjær učinio je apsolutno sve kako bi pomogao svom suigraču
Simon Kjaer pomaže Eriksenu
 Afp

Cijeli svijet šokirale su scene iz Kopenhagena kad se nogometaš danske reprezentacije, 29-godišnji Christian Eriksen, srušio na terenu, a liječnička služba odmah je počela s oživljavanjem koje je trajalo nekoliko desetaka minuta.

Prema posljednjim informacijama, Eriksen se nalazi u "stabilnom stanju" i trenutno je u bolnici gdje obavljaju dodatne pretrage.

"Christian diše, svjestan je i razgovara s okolinom", izjavio je Eriksenov menadžer Marin Schoots nakon razgovora s Christianovim ocem.

Osim liječnika koji su Eriksena na terenu vratili u život, vjerojatno najveći heroj dana je kapetan danske reprezentacije i igrač Milana Simon Kjær.

Kjær je prvi dotrčao do Eriksena, pružio mu prvu pomoć i čekao da do njega dotrče liječnici.

image
Jonathan Nackstrand

Budući da su mučne scene oživljavanja Eriksena emitirane diljem svijeta, Kjær je postrojio igrače da naprave krug oko svog suigrača i zaštite ga od kamera.

image
Friedemann Vogel

U jednom trenutku očajna Eriksenova djevojka Sabrina Kvist Jensen pokušala se probiti do terena, ali nakon što su ju zaustavili zaštitari, Eriksenovi suigrači došli su joj pružiti podršku.

image
Jonathan Nackstrand

Utješili su ju golman Kasper Schmeichel i ponovno - kapetan Simon Kjær koji je definitivno jedan od najvećih heroja ovog strašnog dana.

Utakmica EURA Danska - Finska nastavila se u 20.30 sati, a na nastavak su pristali i igrači obje momčadi nakon što su čuli dobre vijesti iz bolnice, tvrdi UEFA.

image
Jonathan Nackstrand
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 22:04