POVRATAK GOLGETERA

Davor Šuker postaje predsjednik HNS-a?!

Šuker je već obavio preliminarne razgovore o priključenju HNS-u
 Goran Mehkek / Cropix

Dva-tri druženja s čelnicima HNS-a u kratkom razdoblju, na javnim mjestima i u slavljeničkim formama. Kad je on u pitanju, više je nego dovoljno tragova da se nešto događa iza kulisa. “ Davor Šuker želi u HNS?” - bilo je najčešće pitanje kolega i poznanika na vijest o boravku Zlatne kopačke Coupe du Mondea '98. na proslavi rođendana Vlatka Markovića, pišu Sportske novosti .

Oni koji ga poznaju od juniorskih dana dobro znaju da nikad ništa ne radi slučajno. Kao igrač, koliko god su neki njegovi golovi djelovali kao posljedica slučaja, uvijek je znao gdje se treba pozicionirati. Iako nije bio brz, Šukerman je po situacijskoj inteligenciji bio prebrz za braniče. Na toj je osnovi, uz neizbježnu tehničku kvalitetu, postao ponajbolji svjetski golgeter svoje epohe.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Davor Šuker, sada se to može javno ustvrditi, vraća će u hrvatski nogomet. Nakon sedam godina od završetka aktivne karijere i odmaka od nogometa, i više-manje od hrvatske svakodnevice uopće, Šuker se odlučio reaktivirati. Poznavajući njegovo višegodišnje izbjegavanje bilo kakve dužnosti unutar domaćeg nogometa, štoviše, izbjegavanje i javnih istupa na tu temu, vijest je sama po sebi “teška”.

Kako saznajemo, a to sugeriraju i diplomatske rečenice Zorislava Srebrića, Šuker je već obavio preliminarne razgovore o priključenju HNS-u. Što u biti znači da je Šuker odlučio ući u Rusanovu s jasnom ambicijom da u dogledno vrijeme postane predsjednik Nogometnog saveza! Naravno, to se ne može dogoditi preko noći, postoji jasna procedura kako se uopće može doći u priliku da se netko kandidira. Hodogram uključenja u Kuću nogometa predviđa da se članom Skupštine HNS-a postaje delegiranjem jedne od županijskih nogometnih asocijacija. Dakle, Šuker mora prvo imati bazu.

U njegovu slučaju, kako je već javno istaknuto, baza će mu biti nogometna Slavonija. Liderstvom vrlo utjecajnog lobija Osječko-baranjskog županijskog saveza, Šukera će delegirati u Skupštinu HNS-a već za sljedeću Skupštinu, koja se održava 26. veljače. To je potrebno iz vrlo pragmatičnog razloga jer će prva sljedeća Skupština HNS-a biti ujedno i izborna, u prosincu tekuće godine. U prijevodu, ako se u prosincu želi pojaviti kao kandidat za Markovićeva nasljednika, Šuker sljedećeg 26. veljače treba postati dio Skupštine!

Tada će uslijediti treći korak, određena funkcija unutar aktualnog establishmenta Rusanove, koja bi trebala biti primjerena Šukerovom nogometnom backgroundu, a kojom će se, uz očiti placet Markovića i Srebrića, nekadašnja vatrena devetka početi p(d)okazivati u funkcionarskoj ulozi. Usporedo će teći i produžena predizborna kampanja “Šukera za predsjednika”, sukladno strategiji slavonske struje ( Vučemilović, Širić, Djedović), koja je vlasnik autorskih prava dijela “glasačka mašinerija”, prioritetno kojom je Vlatko Marković uspio u nemogućoj misiji - održati se tri puna mandata na čelu HNS-a! (Robert Matteoni)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 05:17