'SVE JE ČISTO'

Dinamo odgovara dioničarima Hajduka: 'Nama Grad ne daje kredite niti nam je jamac'

'Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora'
 Drago Sopta / CROPIX

U Dinamu nisu previše čekali na odgovor malim dioničarima Hajduka koji si Modre prijavili Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja 'zbog utvrđivanja nezakonitih državnih potpora koje su dodijeljene Građanskom nogometnom klubu Dinamo i odluke o njihovom povratu".

U Maksimiru su izdali priopćenje:

"Nastavno na napise u medijima na temu prijave dioničara Hajduka protiv potpora Grada Zagreba Dinamu, GNK Dinamo se očituje na spomenutu temu.

Prije svega, teško je komentirati prijavu koju nismo u cijelosti vidjeli niti proučili, te da bismo mogli dati bilo kakav detaljan odgovor ili komentar potrebno je dobiti uvid u navedenu prijavu.

Ipak, valja istaknuti činjenicu kako su državne potpore uređene Zakonom o državnim potporama (Narodne novine br. 40/05 i 49/11) te Uredbom Vlade RH o državnim potporama (Narodne novine br. 50/06).

Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora. Dakle, u ovom slučaju radi se upravo o toj vrsti potpore.

Dakle, Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona tj. gradskog propisa."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:51