POTPUNA MOBILIZACIJA

DINAMO U STRAHU Poraz Dinama od Ludogoreca donio bi kataklizmu!

Ako u srijedu uvijek neugodni Bugari repriziraju partiju iz Razgrada i neokrznuti prođu kroz Maksimir, Dinamo će srušiti još jedan rekord. Nikada prije nisu mahnuli na ispraćaju Europi već u srpnju. Da, bio je tu Sheriff, ali nakon njega je bio popravni protiv Györa. Sada popravnog više nema.

I zato ne čudi što je Maksimir ovih dana minsko polje. Čačićeva poslovično dobra volja stvar je prošlosti, igrači djeluju uplašeno, a i gazda je nervozan. Sreli smo ga u utorak u Maksimiru i - sami nagazili na minu... Ne zamjeramo na porciji, jer dobar je strah kome ga je Bog dao!

Ali ako je to samo trening za ono što čeka Čačića ako danas ne rasturi Ludogorec kao “bugarsku skupštinu”, onda je treneru bolje da zažmiri i sam pretrči to minsko polje... Pa što bude!

Svlačionica Dinama pogledala je snimku utakmice u Bugarskoj. Nakon video seanse dobili su na samopouzdanju. Igrači imaju drugačiji pogled na ono što su odigrali u Razgradu, nego, primjerice, novinari.

Kovačić brani trenera

- Prikazali ste da je bilo loše. Gledali smo snimku, nije bilo baš tako - stav je svlačionice koji je artikulirao Mateo Kovačić. Možda tako i treba sada “preokrenuti” jer je najvažnije ono što slijedi u srijedu. A ako slijedi (dobra) predstava modrih kao ta što su gledali na snimci, onda to neće biti ruglo na kraju grada nego ludnica.

Najgori scenarij - rasprodaja momčadi. Naravno, pod uvjetom da će ih netko htjeti kupiti. Milijunski transferi se u tom slučaju mogu zaboraviti. Ispadanje nudi i avanturu zvanu HNL, a u kojoj je kraj poznat i prije početnog zvižduka. Mamac za sponzore - baš nikakav. A gledatelja ionako nema. U prijevodu, Čačić mora riješiti Bugare kako god zna i umije!

- Nemojte ga podcijeniti. Taj ima sreće na izvoz - bila je rečenica s kojom smo se susreli u Maksimiru. I nije daleko od istine. U svakoj šarf situaciji u kojoj se našao kao trener Dinama Čačić je izašao kao pobjednik.

Je li to bilo protiv Istre ili Osijeka u Kupu, protiv Hajduka u Maksimiru ili prošli tjedan u Razgradu, zapravo je manje važno. U svakoj situaciji “ili - ili” Ante Čačić je bio taj koji se zadnji smijao. A novo mu iskušenje stiže večeras.





Ispadanje jamči otkaz

Predsjednik kluba je rekao kako neuspjeh protiv Bugara znači i otkaz! Doduše, Mirko Barišić je to fino upakirao između redaka, ali ne treba biti posebno vudren da se zaključi kako zapravo priča o šup karti Čačiću. A hoće li trener Dinama spakirati kofere ili će ga opet poljubiti sreća, vidjet ćemo u srijedu oko 23.

- Naći ćemo se poslije utakmice u još boljem raspoloženju - obećao je Čačić. Držimo ga za riječ! A Dinamu držimo fige, ma štogod njegov gazda mislio o nama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:56