TONU SVE DUBLJE

Dinamovi čelnici naredili i poraz protiv Temišvara?

Kad se jednom zakotrljalo, čini se kao da neće stati. Njemačka policija pod istragu je stavila i Dinamov poraz od Arsenala 2006. te Temišvara 2009. godine
Zagreb, 171209.Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Uefine Europske Lige, skupine A, 6. kolo izmedju Dinama i rumunjskog Temisvara.Na slici: slavlje igraca Temisvara nakon gola, pored Robert Kovac kapetan Dinama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Je li Dinamo pustio Arsenalu u kvalifikacijama za Ligu prvaka prije četiri godine? Maksimirska utakmica, u kojoj su topnici slavili sa 3-0 i sve pogotke postigli u drugome poluvremenu, sumnjiva je njemačkim istražiteljima. Potvrdio je to sam Zdravko Mamić u sklopu svoje bučne konferencije, izjavivši kako je vratar Ivan Turina zbog navodnog puštanja bio na saslušanju u policiji.

Iako je Arsenal na europskoj nogometnoj karti nedvojbeno za nekoliko razreda viši od Dinama, u toj utakmici sporan je način na koji je Dinamo u razmaku od samo 15 minuta tri puta morao po loptu u mrežu.

Prema tvrdnjama tjednika Nacionala, uz spomenutu utakmicu sumnjiva je i ona protiv Temišvara u Europskoj ligi iz prosinca prošle godine. Neimenovani izvor tvrdi kako su, kad je prolaz u nokaut fazu već bio izgubljen, Dinamovi čelnici naredili da se utakmica izgubi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:36