VRHUNAC KRIZE

DIREKTOR DINAMA NAPAO HAJDUK 'Žele napraviti kaos u HR nogometu, a poslije će optužiti Šukera i Mamića'

'Jasno je da gazde Hajduka nisu Jako Andabak i oni koji su dali puste milijune, nego Torcida koja izdaje nalog da se utakmica ne igra'
 Damir Krajac / CROPIX

Nova sramota u HNL-u stigla je u režiji Hajduka i Torcide. Kako drugačije opisati činjenicu da najveći hrvatski derbi nije odgiran jer su navijači Hajduka naredili igračima i Upravi da ne izlaze na Maksimir . Time su samo potvrdili kako je Torcida ta koja vodi Hajduk. S tom tvrdnjom suočili smo predsjednika Hajduka nakon što je postalo jasno da derbi neće biti odigran. Međutim, Marin Brbić bio je decidiran:

- Ne. To nije istina.

No, zato su domaćini bili jasni i decidirani oko cirkusa koji su kreirali gosti iz Splita.

- Ovo je vjerojatno najtužniji trenutak hrvatskog nogometa, a on nije slučajan. I u krivu je svatko tko misli drugačije - naglasio je direktor Dinama Tomislav Svetina koji je javno optužio Hajduk za kaos u hrvatskom nogometu.

- Ovo je samo jedan u nizu poteza koji idu u tom pravcu. Pa, svi smo bili svjedoci svega što se događalo na San Siru, a par dana kasnije se u javnosti mijenja slika. Kao da nismo vidjeli te baklje. Tako i sada. Sva medijska buka išla je u smjeru da se stvore neredi - tvrdi Svetina koji je razloge ovakvoj reakciji vodstva Hajduka pronašao u njihovoj nemoći da opravdaju svoj rad na Poljudu.

- Vi morate nekako opravdati neuspjeh i 194 boda manje u deset sezona. I sada će opet biti krivi Mamić i Šuker. Valjda su oni krivi i za onaj suzavac na Poljudu. Stvari treba nazvati pravim imenom. Dakle, postoji klub koji želi stvoriti kaos u Hrvatskoj, a to je Hajduk - poruka je iz Maksimrske 128.

Jasno je kako odnosi dva najveća hrvatska kluba nisu ni približno na razini kojoj bi trebali težiti, ali sada su dotaknuli samo dno.

- Jasno je da gazde Hajduka nisu Jako Andabak i oni koji su dali puste milijune, nego Torcida koja izdaje nalog da se utakmica ne igra. Pa, je li normalno da se ne igra hrvatski derbi? I znam da će za pet dana biti spinovi kako je Dinamo kriv za sve, ali ponavljam: Dinamo nije dao nikakve popise, nego isključivo policija.

Nameće se logično pitanje kakav će epilog imati derbi koji nije odigran. Jasno je da će se utakmica registrirati 3-0 za Dinamo, ali sigurno neće ostati samo na tome. Postoji širok spektar kazni koje HNS ima na raspolaganju, počevši od oduzimanja bodova i zabrane djelovanja čelnicima Hajduka. Netko je predložio drastične mjere, a čini se da u Maksimiru nemaju ništa protiv toga.

- I treba biti drastična kazna za ljude koji svoju nemoć pokušavaju zatomiti ovakvim potezima. Pa, pogledajte razliku u bodovima i trofejima. Uzmite u obzir da su prvi dokapitalizirani. Oprošteni su im dugovi i stiglo im je 80 milijuna kuna. Kada je to potrošeno bez rezultata, onda su svi drugi krivi, a jedino su oni zdravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:46