UKRAJINA

Dnjipro bolji od Dinama, samo Strinić igrao

 Jakov Prkic / CROPIX

U derbiju 11. kola ukrajinskog prvenstva nogometaši Dnjipra su pred svojim navijačima svladali kijevski Dinamo s 2-1 i zamijenili ga na drugom mjestu ljestvice...

Od četvorice hrvatskih reprezentativaca priliku je dobio samo Ivan Strinić koji je odigrao cijelu utakmicu i dobio žuti karton. Njegov suigrač Nikola Kalinić, te Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar kod gostiju, nisu ulazili u igru.

Dnjipro je poveo već u 12. minuti pogotkom Jevgena Seleznjeva, a Brazilac Matheus je u 83. minuti udvostručio prednost. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Miguel Veloso je ublažio poraz Kijevljana. Dinamo, inače, u ovoj utakmici nije vodio prvi trener Oleg Blohin koji je u subotu podvrgnut operativnom zahvatu. Hospitaliziran je zbog hipertenzivne krize.

Kijevski Dinamo je, podsjetimo, u skupini A Lige prvaka zajedno sa zagrebačkim imenjakom od kojeg je u srijedu na svome terenu bio bolji s 2-0. U Zagrebu će, pak, gostovati u 6. kolu, 4. prosinca.

Kijevljani su u nedjelju u Dnjipropetrovsku igrali u sljedećem sastavu: Koval -Mihalik, Hačeridi, Danilo Silva, Taiwo - Gusev, Garmaš (od 88. Mehmedi), Veloso - Jarmoljenko (od 80. Ruben), Milevskij (od 64. Raffael), Ideye.

Ukrajinska Premierliga, 11. kolo:

Dnjipro - Dinamo Kijev 2-1

Metalist - Šahtar (kasnije)

Redoslijed: 1. Šahtar 30 (-1), 2. Dnjipro 24, 3. Dinamo Kijev 24, 4. Metalist 18 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:39