ESTONIJA - HRVATSKA 0-4

DOK 'VELIKIMA' NE IDE, 'MINI VATRENI' RASTURAJU Pašalić predvodio mladiće u visokoj pobjedi

Netko će reći da su Estonci "bezveznjaci", ali nije baš tako
 CROPIX

Vrlo solidan nastup naših mladih i tri sigurna boda na putu prema završnici kontinentalnog prvenstva lipnja '17. u Poljskoj. Za razliku od starijih kolega koji su dan ranije također na sjeveru Europe loše prošli u Oslu, ova je selekcija dokazala da ima igrače, momčad, igru i, eto, rezultat, za što velike zasluge pripadaju šefu Gračanu i suradnicima. Mladi su nogometaši, naime, slavili protiv Estonije u gostima s 0-4!

Netko će reći da su Estonci "bezveznjaci", ali nije baš tako. Makar nisu sila ni ograničenog dometa, domaći su se predstavili kao čvrsta i agresivna cjelina koja u srazu s neusporedivo tehnički jačim suparnikom nema izgleda. Jest imala šansu, kad je Käit u 15. minuti pobjegao lijevom stranom i zatresao desnu vratnicu ili kad je Avilov nedugo potom pucao poslije kornera zdesna.

Odgovor je bio brz i nadasve konkretan: Za vodstvo je Milić u šesnaestercu izmaknuo Ojami i Ainsaluu te desnom nogom žustro raspalio u donji lijevi kut, a za povećanje vodstva Pašalić vješto poentira iz neposredne blizine nakon što su Krovinović i Kolar učinili sve da stvore tu šansu.

Veliku priliku imao je Rog koji je majstorski izigrao Vihmanna, u međuvremenu je Kolinger glavom poslao Krovinovićevu loptu u gredu a Pašalić propustio sjajan Halilovićev pas pretvoriti u 3:0.

Zgusnuti domaći nastojali su silnom požrtvovnošću onemogućiti superiornog takmaca i djelomično uspjeli, za nešto više nije bilo izgleda - razlika u klasi evidentna.

Pašalić je izborio i izvrsno realizirao kazneni udarac, precizno pogađajući donji lijevi kut. A kad je Pettson nepropisno zaustavio Roga slijedio je Radoševićev slobodni udarac s gotovo 30 metara kroz razmaknuti živi zid u mrežu.

Treba pohvaliti i HT koji se potvrđuje kao pravi partner hrvatskog nogometa te omogućuje izravne tv-prijenose ove potentne selekcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:58