ČEKA SE POTPIS

DUGOTRAJNI PREGOVORI NA POLJUDU Gdje je zapelo produljenje ugovora Igoru Tudoru?

U sljedeća dva dana trebali bismo riješiti pitanje produljenja ugovora Tudoru i stožeru - kazao je Brbić
 Ante Cizmic / CROPIX

Devet kola prije kraja Hajduk ima jasnu situaciju na ljestvici. Drugo ili treće mjesto, to je realnost Bijelih, a time Hajduk dobiva pravo europskog nastupa za sljedeću sezonu. Temeljni cilj je ispunjen, što znači da se Bijeli mogu okrenuti i laganoj pripremi za novu sezonu. U toj pripremi glavni, prioritetni cilj, ovog je trenutka produljenje ugovora Igoru Tudoru i njegovu stožeru. Tudor ima ugovor do kraja sezone i razvidno je da nema razloga čekati produljenje kada se zna kakav je rezultat napravio u aktualnom prvenstvu. Na startu sezone Hajduku se predviđala borba za peto-šest mjesto, a Bijeli danas imaju 12 bodova prednosti u utrci za Europom.

Zato ni predsjednik Brbić ne dvoji.

- U sljedeća dva dana trebali bismo riješiti pitanje produljenja ugovora Tudoru i stožeru - kazao nam je predsjednik Marin Brbić.

Naizgled zaista nema ničeg spornog, ali pregovori oko produljenja ugovora počeli su još u prosincu. Nastavili su se početkom ove godine i još se nisu finiširali. Je li negdje zapelo? Brbić uvjerava da nije. Istina, nije kasno ovo pitanje riješiti ni krajem ožujka, mjesec i pol dana prije završetka prvenstva, ali vrijeme polako odmiče i pitanje produljenja ugovora za trenera i stožer postalo je prioritetno.

- Mi želimo produljiti ugovor s Tudorom - rekao nam je Brbić.

Pritom nismo zaboravili ni riječi sportskog direktora Gorana Vučevića koji je početkom ožujka, gostujući na RTL-u nakon susreta u Puli, najavio da će se uskoro produžiti ugovor s Tudorom.

- Igor Tudor radi sjajan posao u Hajduku i produljenje ugovora samo je pitanje dana - najavio je Vučević prije dva tjedna.

Kronologija priče oko produljenja ugovora ne mora nužno sugerirati neko otvoreno pitanje, međutim ostaje ono "ali". Barem dok se ugovor ne produlji. Što sam Tudor kaže o produljenju ugovora? Tijekom priprema u Antalyi kazao je jedine rečenice na ovu temu.

- Očekujem da ćemo to pitanje brzo riješiti - kazao je Tudor.

Nijednom dosad nije rekao da nema želju produljiti ugovor i shodno tome jasno je da je Tudor voljan nastaviti rad u Hajduku. S boljim financijskim uvjetima? To nitko ne može decidirano kazati, ali logično se može naslutiti da se očekuje veća ponuda. Tudor je aktualni ugovor potpisao u svibnju prošle godine na mjesečni iznos od 5.000 eura i s obzirom na sve što je s momčadi uradio ove sezone, zaslužio je povećanje.

Međutim, s druge strane, Hajdukova financijska situacija ne dopušta velike "skokove", pa i to povećanje može biti u skromnom okviru. Koliko? E, to je pitanje na koje će nam odgovor pružiti rješenje ove male zagonetke.

Ali, ne treba uzeti isključivo financijsku stranu kao jedino pitanje pregovora. Jer, sastavljanje momčadi za sljedeću sezonu i mogućnosti Hajduka u formiranju ekipe koja bi trebala u idućem prvenstvu napraviti korak naprijed, sigurno će biti pitanje za razgovor. Tudor je ambiciozan trener i želi napredovati. No, da ne bismo išli previše u širinu, odgovor ćemo dobiti vrlo brzo, jer tako je najavio predsjednik Brbić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 02:37