OGORČEN I PREVAREN

DUJMOVIĆ TUŽI RNK SPLIT 'Žužuli se ne drže riječi, a toliko govore o tome... Ništa nisu ispoštivali'

 Tom Dubravec / CROPIX

Tomislav Dujmović prijavio je svoj bivši klub Split Arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog saveza zbog dugovanja u iznosu od oko milijun kuna, dok istim putem od kluba s Parka mladeži Istra 1961 na ime transfera Blagojevića i Woona potražuje oko milijun i pol kuna.

- Nekoliko puta izlazio sam klubu u susret, govorio sam im kakvi su rokovi, no već se nekoliko puta pokazuje kakvi su to ljudi od riječi. Nisu ispoštovali rokove dogovora u nekoliko navrata. Bio sam primoran na ovaj čin, a proceduru već znam. Valjda funkcioniraju na ovaj način – kazao nam je Dujmović.

Bivšem veznjaku Splita nije novo biti sa "crvenima" na Arbitraži, još ljetos dok je bio član Splita je bio sličan slučaj. Tada je nakon prijave kluba jedno vrijeme Dujmović bio izvan kadra, no potom se sve izgladilo. Međutim, nakon sporazumnog razlaza na kraju jeseni na inicijativu kluba (na transfer listi kluba tada su se našla još četvorica igrača) dogodila se opet slična situacija.

- I drugi put, kada smo se rastali, učinili smo to prijateljski, no opet se ne poštuje dogovor. Toliko o ljudima koji se ne drže svoje riječi, a toliko govore o tome. Nažalost, kada sam odlazio ni jedan od dva čelna čovjeka kluba nije me pozdravio ni pogledao u oči. Zar je problem reći ne ide, rastajemo se, ali to dovoljno govori o tome kako funkcionira klub, o međuljudskim odnosima i komunikaciji. To je smiješno.

Zasmetao te odnos kluba?

- Nije, zato što me to nije iznenadilo, ali sam mislio da će biti više takta. Ipak sam se vratio u Hrvatsku iz inozemstva. Nisam u Split došao zbog novca, nego sam došao zbog planova, gradnje temelja kluba, kupili su me pričom. No, u toj priči je to sve bilo lijepo, a u realnosti nije. U vrlo kratkom vremenu sam vidio da to nije ono o čemu su mi pričali. No, tako je bilo kroz cijelu moju godinu i pol provedenu u Splitu pa me ni to na kraju nije iznenadilo. Ne razumijem način, ali valjda je to njihov način funkcioniranja kluba.

Nakon odlaska iz Splita 34-godišnji Dujmović još nije pronašao novi klub, ali nije ni objesio kopačke o klin.

- Imao sam poziva, ali nije to bilo ono što me zadovoljavalo. Imam sada zanimljivu usmenu ponudu iz inozemstva za sljedeću sezonu, ako bude sve u redu na ljeto se vraćam nogometu. U međuvremenu održavam formu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:51