JADRANSKI DERBI

DVOBOJ PRIJATELJA Maloča: 'Anas je najveća prijetnja, on je uz Sammira najbolji igrač HNL-a!'

'Statistika nije bitna, ona neće presuditi pobjednika, ali sigurno da bismo voljeli sačuvati status najbolje obrane u ligi. Želimo s Kantride otići bez primljenoga gola'
 Tom Dubravec / CROPIX

Pri sastavljanju momčadi koju će suprotstaviti Rijeci u subotu na Kantridi, treneru Hajduka Igoru Tudoru najviše briga zadaje zdravstveno stanje kapetana Marija Maloče. Ozljeda gležnja koju je zadobio prošlog tjedna na treningu u duelu s Tomislavom Kišem spriječila ga je da nastupi protiv Zadra, izgledi da će sudjelovati u jadranskom derbiju tek su nešto povoljniji.

- Upitno je hoću li zaigrati, počeo sam s laganim treninzima i još osjećam bol, vidjet ćemo kako će gležanj reagirati u sljedeća dva dana kada napori budu veći - kaže Maloča, vidno razočaran što se muči s ozljedom uoči ovako važne utakmice.

Njemu ne bi bilo prvi put da stisne zube i pokuša, već nekoliko puta u dosadašnjih 169 nastupa za Hajduk je primao blokade kako bi mogao igrati, ne bi bilo neuobičajeno da to napravi i za 170. utakmicu u bijelom dresu.

- Igranje na Kantridi uvijek nosi dodatni motiv, dobar je ambijent i dođe puno ljudi, to je uvijek dobro za nogometnu utakmicu. S Rijekom je često bilo neizvjesno, zanimljivo, vjerujem da će tako biti u subotu. Jasno, bit će teško, oni imaju dobru momčad i ne igraju slučajno u Europskoj ligi, ali mislim da i mi možemo biti zadovoljni rezultatom i načinom na koji igramo - smatra 24-godišnji stoper Splićana.

Dopusti li mu gležanj, na Kantridi će se susresti s odličnim prijateljem; Anas Sharbini je za boravka u Splitu često provodio slobodno vrijeme s kapetanom Bijelih.

- Stalno smo u kontaktu, i kada je bio u Arabiji, i sada u Rijeci. Dobri smo prijatelji, a o njemu kao igraču mogu reći sve najbolje. Po meni je iza Sammira najbolji igrač Hrvatske lige, pravi majstor, imao sam se prilike u to uvjeriti na treninzima i utakmicama. Možda u Hajduku nije uvijek pokazivao sve što može, ali vjerujte da može puno. Možda nam on u subotu bude najveća prijetnja, sposoban je jednim klasnim potezom riješiti utakmicu i zato ćemo morati biti maksimalno oprezni - nahvalio je Maloča nekadašnjeg suigrača.

Međutim, nije Anas jedini jaki adut s kojim raspolaže Matjaž Kek, svjestan je toga kapetan Bijelih.

- Nema dvojbe da se radi o kvalitetnoj momčadi, imaju moć i širok kadar igrača. Izdvojio se Benko kao najbolji strijelac, ali sigurno da su dobro pokriveni na svim pozicijama. Mi ćemo nastojati nametnuti našu igru i naš ritam, nema razloga da ne vjerujemo u sebe. Vjerujem da ćemo imati snage i znanja da se odupremo Rječanima, a sigurno je i da ćemo imati dobru podršku s istoka Kantride.

U jadranski derbi Hajduk i Rijeke ulaze bodovno poravnani, Splićani s jednim porazom, Riječani neporaženi, a pogled na tablicu otkriva da će u subotu na Kantridi igrati najbolji napad i najbolja obrana lige.

- Statistika nije bitna, ona neće presuditi pobjednika, ali sigurno da bismo voljeli sačuvati status najbolje obrane u ligi. Želimo s Kantride otići bez primljenoga gola, nadamo se da će naš napad biti učinkovitiji od njihova - zaključio je Maloča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:13