FRANCUZI TVRDE

Eduardo da Silva na ljeto postaje novi član Lyona!

Premda je jesenas produljio ugovor s topnicima do 2014. godine, perspektiva našeg napadača nije blistava u društvu Van Persieja, Bendtnera, Aršavina, Walcotta, Chamakha...
 Reuters

ZAGREB - Eduardo Da Silva pokušat će na ljeto oživiti klupsku karijeru prijelazom iz Arsenala u Olympique Lyon, javio je u ponedjeljak francuski portal footmercato.net. Novinar ne navodi izvor iz kojeg je potekla informacija, ali tvrdi da Lyonov predsjednik Michel Aulas rasplolaže godišnjim proračunom teškim 85 milijuna eura, da na ljeto želi pronaći partnera argentinskom napadaču Lisandru i da se hrvatski golgeter kalibrom uklapa u priču.

Tajming objave ove vijesti teško da ide u prilog našem reprezentativcu. Šest kola prije kraja prvenstvene utrke Arsene Wenger ne pristaje baciti ručnik u ring, još uvijek sanja o naslovu prvaka i u njegovim nacrtima Eduardo uopće nije prekrižen. Topnici u najdelikatniju dionicu maratona ulaze bez ozlijeđenih Van Persieja i Aršavina, sa samo jednim raspoloženim napadačem u liku Nicklasa Bendtnera. Golovi robusnog Danca drže momčad iznad površine vode, dok Wenger strpljivo miksa preostale napadače iščekujući eksploziju Eduarda, Walcotta ili Vele. Dudu već u srijedu, kada Arsenal gostuje u susjedstvu kod Tottenhama, ima priliku iskočiti iz pat-pozicije u kojoj živi od 27. veljače kada se vratio na teren nakon posljednje u nizu sitnih ozljeda.

Otada je hrvatski napadač šest puta izlazio na teren u Arsenalovu dresu. Samo jednom je startao, u pobjedi protiv Wolvesa (1-0) odradio je 79 minuta. U preostalih pet utakmica ulazio je s klupe, skupio ukupno sat vremena igre i ostao bez zapaženijeg učinka. Mršav golgeterski saldo i mizerna minutaža plus podatak da je Wengerova tiha diplomacija za Arsenal privezala Bordeauxova napadača Chamakha, definitivno utječu na Eduardovo samopouzdanje. Neće biti senzacija ako na ljeto zaista digne sidro i krene prema Lyonu, iako ga ugovor veže za topnike sve do 2014., a samo jedan bljesak može naglavce okrenuti priču u korist hrvatskog strijelca. Duduova tržišna vrijednost danas se vrti između 10 i 12 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:18