NOVA AUTOBIOGRAFIJA

EKSPLOZIVNA ISPOVIJEST Roy Keane: 'Pijanog Schmeichela sam nokautirao glavom, a Ferguson je šu***!'

 getty images

Roy Keane, legendarni kapetan Manchester Uniteda, objavio je drugi dio svoje autobiografije 'The Second Half' (drugo poluvrijeme) u kojem se osvrnuo na buran odlazak s Old Trafforda. 'Ludi Irac' se zbog jednog intervjua za službeni TV Manchester Uniteda sukobio s pomoćnim trenerom Queriozom, a Sir Alex je stao na stranu Portugalca.

- Pričao sam s Fergusonom i složili smo se da su moji dani u Unitedu odbrojani. Pitao sam ga mogu li igrati za nekog drugog, a on mi je odgovrio da mogu jer će ionako poderati moj ugovor. Samo sam pomislio: 'Kakav si ti je... š...'.

Keane je opet progovorio i o brutalnom prekršaju nakon kojeg je Cityjev igrač Al-Inge Haaland morao okončati karijeri.

- Žalim zbog puno stvari u životu, ali Haaland definitvno nije jedna od njih. Optužio me da sam simulator i dugo sam čekao trenutak da ga 'pokosim'. Htio sam ga udariti, ali ne i ozlijediti...

Keane je u svojoj knjizi po prvi puta progovorio i o sukobu s Peterom Schmeichelom na u Hong Kongu 1998.

- Peter i ja nismo bili u nekim odnosima tih dana. U jednom trenutku mi je došao i rekao: 'Svega mi je dosta, idemo sad to riješiti'. Rekao sam OK i krenula je tučnjava. Imam osjećaj da je sve trajalo desetak minuta i nije bilo lako, Peter je ipak krupan momak. Bilo je u igri i puno alkohola, tako da se nisam puno toga sjećao. Tek mi je Nicky Butt ujutro prepričao detalje. Rekao je da sam ga nokautirao glavom. Ujutro smo obojica imali problema s Fergusonom koji je urlao na nas dok smo ulazili u bus.

Usput, Englezi su pokrenuli i istragu o 'curenju' dijelova knjige, budući da se u prodaji trebala pojaviti tek u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:01