PET GODINA POSLIJE

Elvis Scoria vratio optimizam na Kantridu: 'Rezultat trebam - odmah!'

Predsjednik me upoznao sa situacijom, u zimskoj pauzi ćemo morati prodavati. Nadam se kako nećemo ostati bez mnogo igrača - rekao je novi trener Rijeke
 Goran Šebelić / Cropix

Rijeka je izgubila dvije domaće utakmice zaredom, od kojih jedna predstavlja najteži domaći poraz u klupskoj HNL-povijesti, Rijeka je nakon sjajnog starta u sezonu upala u crnu rupu malodušja, Rijeka ima financijskih problema i prosječnu momčad, nad Rijekom su jučer visili tamnosivi oblaci i zalijevali je kišom koja gura u depru, ali Rijeka je jučer bila neobično veselo mjesto. Barem iz nogometnog rakursa.

Jer Kantridi se jučer vratio možda i najomiljeniji trener u njenoj povijesti, jedna od najpopularnijih osoba s ove strane Učke uopće, karizmatični stručnjak Elvis Scoria.

- Rijeka zauvijek u meni ostaje kao nešto više, veće i značajnije od kluba.

Kako je god brzo i korektno raskinuo suradnju s Gračanom, Turčić je na isti način Kantridi vratio Elvisa.

- Dogovorili smo se jako brzo, potpisat ću na 1,5 godinu - počeo je Scoria svoj prvi interview u svojstvu Rijekinog trenera. Drugi put.

- Samo jedno nismo spomenuli... - smijao se karizmatični Istrianin. - Sad imam dva ugovora: s Rijekom i još nekoliko mjeseci s HTV-om. Valjda će me predsjednik pustiti da ispoštujem i tu televizijski obvezu?

Sve se dogodilo vrlo brzo, pomalo čak nenadano.

- Je, ali predugo sam u nogometu da bismo govorili o nekom iznenađenju. Krenulo je loše, klub se sjetio mene i - to je to.

Kantridi se vraća pet godina stariji i iskusniji Scoria.

- Prošlom je neko vrijeme, ali emocija je ista. Ne dolazim u bilo koji drugi klub nego u Rijeku. Možda je i dobro da je situacija teška i zahtjevna. Da je drukčija, ne bih ni dolazio, a ovako nemam vremena ni za što drugo nego 100%-nu koncentraciju jedino na to da odmah dignem Rijeku.

Jedan presedan se ipak dogodio. Nikada u svojoj karijeri Elvis Scoria nije preuzeo momčad usred sezone. Uvijek je to bilo ili u ljetnoj ili u zimskoj pauzi. A sada se Kantridi vratio dva dana prije utakmice sezone, sutrašnjeg Kup-gostovanja u Varaždinu.

- Da, prvi put uzimam ekipu u hodu. I to znajući da rezultat moram napraviti - odmah! Momčad se mora probuditi odmah, a to znači da je prvi posao rad na psihološkom planu. Na to dečki moraju pozitivno odgovoriti. Gledao sam raspored, imamo puno utakmici u gostima, četiri vani, a kod kuće - Dinamo. Moramo biti na razini onoga što nas čeka. Jer ovo je prijelazna situacija koja može otići na bilo koju stranu i rezultat odmah mora biti dobar. Da, govorim već o Kupu. Protivnik je mlad, a imaju sjajan kontinuitet i dva odlična igrača. No, mi nismo momčad koja bi mogla sve staviti na uzvrat na domaćem terenu tako da... Nema alibija, ja hoću pravi rezultat već u Varaždinu!

Kvaliteta Rijekine momčadi?

- Pratio sam ih, ali ne toliko puta da bih mogao izreći definitivni stav. Predsjednik me upoznao sa situacijom, u zimskoj pauzi ćemo morati prodavati. Nadam se kako nećemo ostati bez mnogo igrača no jasno je da će nam trebati pojačanja (tri, najvjerojatnije: napadač, bočni i stoper, nap.a.). Ono što odmah mogu reći jest da mojoj ekipi treba više brzine.

Scoria dolazi, depra odlazi?

- To je jedna od zadaća. Vratiti dobru atmosferu, ali i još puno toga. Težak posao, no nisam sam. Tu su igrači, tu je klub. Ova je HNL-sezona drukčija od svih dosadašnjih. Mnogo dobrih trenera, mnogo ekipe koji dobro igraju na rezultat. Liga je ove sezone, po toj izjednačenosti i stavljanju rezultata ispred svega drugoga, poprilično specifična. Pet klubova ispada, ne smijemo si dozvoliti pogrešne korake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:38