NOVI POSAO

Eriksson: S Obalom Bjelokosti mogu na vrh

FILE - In this Sept. 6, 2008 file photo Mexico's coach Sven Goran Eriksson applauds during a World Cup 2010 qualifying soccer game against Jamaica in Mexico City. Former England coach Sven-Goran Eriksson was appointed Sunday to lead Ivory Coast to the World Cup in South Africa. Souleymane Alex Bamba, a member of Ivory Coast's Football Federation (FIF), made the live announcement on national television exactly one month after FIF president Jacques Anouma fired the previous coach, Vahid Halilhodzic. (AP Photo/Eduardo Verdugo, File)
 AP

Vodstvo reprezentacije Obale Bjelokosti odlučilo se tko će je voditi na Svjetskom nogometnom prvenstvu, koje 11. lipnja počinje u Južnoafričkoj Republici.

U pitanju je 62-godišnji Sven-Göran Eriksson, koji je na toj dužnosti zamijenio bosansko-hercegovačkog trenera Vahida Halihodžića, koji je obavio cijeli posao tijekom kvalifikacija, ali je tamošnji savez ostao nezadovoljan rezultatom na Afričkom kupu nacija, gdje je Obala Bjelokosti ispala u četvrtfinalu, te ga je zbog toga odlučila smijeniti.

- Na Svjetskom prvenstvu uistinu ne znaš što te očekuje i svako prvenstvo je donijelo neko iznenađenje. Zato samo mogu reći da je sve moguće - osvrnuo se Eriksson na ono što ga čeka, a potom se prepustio željama:

- Obala Bjelokosti definitivno ima kvalitetu biti u samom vrhu. I zašto se, uostalom, ne bismo borili za naslov prvaka. Iskreno, volio bih igrati finale protiv Engleske uz pobjedu - rekao je Šveđanin koji je kao izbornik Englesku vodio na Svjetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine.

Inače, s Engleskom se Obala Bjelokosti najranije može susresti u polufinalu, no već na samom startu ima iznimno zahtjevnu skupinu, grupu smrti kako su je nazvali.

- Igramo protiv Brazila, možda i prvog favorita prvenstva, te protiv Portugala, jedne od najjačih europskih momčadi. Dakle, nismo mogli dobiti baš mnogo težu grupu od te. No, borit ćemo se. Imamo jake pojedince, imamo veliki potencijal i zato se vrijedi nadati - zaključio je Eriksson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:37