RIO POGOĐEN U GLAVU

Ferguson: Možemo biti ponosni, za razliku od prošle godine; Mancini: Nismo smjeli izgubiti

Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, vjeruje da su njegovi nogometaši u potpunosti zasluženo slavili u derbiju 16. premierligaškog kola. Pobjedu na gostovanju kod gradskog rivala Cityja (3-2) donio im je Robin van Persie iz slobodnog udarca u drugoj minuti sudačke nadoknade. Prethodno je United ispustio dva gola prednosti iz prvog poluvremena, a u nastavku im je sumnjivo poništen gol Ashleyja Younga.

- Mislim da smo igrali jako dobro. Mislim da smo trebali ranije riješiti utakmicu. Čudna je igra taj nogomet. Trebali smo voditi 3-0 jer nije bilo ofsajda, a onda oni zabiju. Nogomet vas na taj način udari u zube. Onda su oni zabili drugi gol i u tim su ga trenucima zaslužili. Vratili su se, borili su se vražje i riskirali sve sa tri napadača. Ali do tog trenutka smo mi bili bolji – rekao je Ferguson.

- Današnja pobjeda je posebna jednostavno zbog toga što oni nisu izgubili kod kuće dvije godine i zato jer se s njima borimo za vrh ljestvice. Bila je to fantastična utakmica s koje niste mogli skinuti pogled. Mislim da možemo biti ponosni, za razliku od prošle godine kada smo stajali predaleko od njih i previše ih respektirali – dodao je škotski strateg.

Menadžer "građana" Roberto Mancini bio je razočaran konačnim rezultatom i prvim premierligaškim porazom u sezoni, iako smatra da on ne mijenja bitno na stvari.

- Prvih 20 minuta nisu taknuli loptu i onda iz prve prilike koju su imali zabiju gol. Mi smo se dobro oporavili i dominirali u drugom dijelu. Željeli smo pobijediti i imali smo prilike. Pokazali smo da smo zaista jaka momčad i da ponovo možemo osvojiti naslov. Ne možemo uvijek pobijediti. Porazi se dogode i to se nama dogodilo danas. Ali sezona je duga - rekao je talijanski stručnjak, uz dodatak:

- Prošle smo godine osvojili naslov posljednjim dodirom. Ali danas nismo zaslužili izgubiti jer smo igrali vrlo dobro.

Ferdinand pogođen kovanicom s tribina Etihada

Scene nekarakteristične za engleske nogometne travnjake viđene su na kraju derbija 16. kola Premiershipa između Manchester Cityja i Manchester Uniteda...

Naime, ogled na Etihadu okončan je trima incidentima, a svi su se dogodili nakon što je Robin van Persie u drugoj minuti sudačke nadoknade iz slobodnog udarca zabio za 3-2 pobjedu Uniteda.

Na travnjak je po postizanju spomenutog gola uletjela baklja, potom je nepozvano uletio jedan navijač, dok je branič "crvenih vragova" Rio Ferdinand pogođen kovanicom u glavu.

Emotivno je Ferdinand doživio gol Van Persieja i u trenutku kada je krenuo skidanjem dresa proslaviti ga, s tribina je doletjela kovanica i pogodila ga iznad lijevog oka i izazvala obilno krvarenje.

Šteta što je jedan veliki i uzbudljiv derbi okončan ružnim scenama izazvanim prvim porazom aktualnog prvaka u premierligaškoj sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:45