DRAMA U HAMBURGU

Flores vodi Atletico na puteve stare slave

Finalisti drugog po jačini europskog klupskog, Atletico iz Madrida i engleski Fulham, iz natjecanja su poizbacivali sve glavne favorite. Sada ih do dizanja pehara dijeli još samo međusobni okršaj
 AFP

ZAGREB - Europska liga večeras će na hamburškoj Nordbank Areni dobiti ime svog prvog, povijesnog osvajača. Natjecanje koje je prošlog ljeta zamijenilo, bolje rečeno, naslijedilo Kup Uefe ponudilo je proteklih mjeseci pregršt iznenađenja i vrhunskih ogleda. Najzanimljivije su priređivali upravo finalisti. I dok je Fulham kao na traci izbacivao favorizirane protivnike poput Šahtjora, Juventusa i HSV-a, madridski se Atletico do zadnje utakmice progurao tijesnim pobjedama u ogledima sa Sportingom, Valencijom i Liverpoolom.

Madriđani se mogu pohvaliti malo bogatijim europskim portfolijem od engleskih autsajdera. Tijekom zlatnog razdoblja klupske povijesti, koje je trajalo u 60-ima i 70-ima, našli su se u finalu Kupa prvaka, gdje ih je porazio Bayern. Triput su, osim toga, igrali finale Kupa pobjednika kupova, koje su 1962. i osvojili. Trener Atletica Quique Flores, koji je na toj poziciji krajem listopada zamijenio ne baš uspješnog Abela Resina, nada se oživljavanju već zaboravljene europske slave.

- Privilegij je biti u finalu i kad smo već tako daleko dogurali, ne mislimo stati. Cijela sezona sažet će se u ovoj jednoj utakmici, a euforija nas okružuje sa svih strana. Svaka pogreška i svaki gol bit će odlučujući - najavio je Flores.

Zahvaljujući navijačima na strpljenju koje su pokazali kad je Atletico tijekom jeseni podbacivao na svim stranama, označio je marljiv rad i vjeru u uspjeh kao ključne faktore rezultata. Sada inzistira na maksimalno ozbiljnom pristupu utakmici koja je šlager sezone.

- Mnogi već podcjenjuju Fulham, ali mi nećemo. Mislite li da bi došli do finala da to svojim igrama nisu zaslužili - zapitao se naposljetku.

Atletico Madrid - Fulham 2-1 (Forlan 32, 116 / Davies 37 )

Sastavi

Atletico (4-4-2): De Gea - Ujfaluši, Perea, Dominguez, Lopez - Reyes, Garcia, Assuncao, Simao - Agüero, Forlan

Fulham (4-4-2): Schwarzer - Pantsil, Hangeland, Hughes, Konchesky - Duff, Etuhu, Murphy, Davies - Gera, Zamora

TIJEK SUSRETA:

KRAJ SUSRETA!

Forlan je opet heroj Atletica! Agüero je ubacio u peterac s lijeve strane, a Urugvajac se najbolje snalazi pred golom i pogađa za 2-1!

Počelo je posljednjih 15 minuta susreta!

Završio je prvi produžetak!

Priliku je imao Atletico, ali Schwarzer je odličnom intervencijom obranio udarac Forlana.

Počeo je prvi produžetak!

Kraj drugog dijela! Čekaju nas produžeci!

Mnogo je bolje Fulham otvorio nastavak pa je u glavnoj ulozi vratar Atletica De Gea.

Počelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog dijela!

Fulham nije dugo čekao na izjednačenje! Samo pet minuta kasnije Zamora je autor pomutnje u redovima Atletica, lopta je došla na desnu stranu do Gere koji ubacuje na drugu vratnicu gdje volejom Davies posprema loptu u mrežu!

Forlan je doveo Atletico u vodstvo! Agüero je uputio udarac koji je bio vrlo loš, ali lopta je došla do Forlana i ubrzo se našla iza vratara Schwarzera!

Atletico je mnogo opasniji, sada Reyes je opalio iz daljine, no Schwarzer brani.

Forlan je imao odličnu priliku. Napadač Atletica pogodio je vratnicu u 12. minuti!

Počeo je dvoboj u Hamburgu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:45